Γκαουντένζι: Δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση

Ο Πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουντένζι, τοποθετήθηκε για την απόφαση της διοργανώτριας αρχής να ακυρώσει κάθε τενιστική δραστηριότητα τις επόμενες εβδομάδες

Οι καταστάσεις που ζούμε είναι δύσκολες και το ίδιο δύσκολα είναι και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τον περιορισμό της πανδημίας.

Σε αυτό το γενικευμένο πλαίσιο ύψιστης υγειονομικής ασφάλειας, η ATP αποφάσισε να διακόψει τη δράση στο ATP Tour

μέχρι τα τέλη Απριλίου, θυσιάζοντας το μεγάλο τουρνουά στο Μαϊάμι αλλά και την συναρπαστική έναρξη της πολυαναμενόμενης χωμάτινης σεζόν στα ευρωπαϊκά courts.

“Δεν ήταν μια απόφαση που την πήραμε ελαφριά και θα στοιχίσει πολύ στα τουρνουά, στους παίκτες και στους φιλάθλους παγκοσμίως. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι είναι μια υπεύθυνη στάση προκειμένου να προφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια των παικτών, των εργαζομένων, της τενιστικής κοινότητας και φυσικά της δημόσιας υγείας” δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουντένζι στο επίσημο site της Ένωσης Επαγγελματιών Τενιστών.

“Η φύση του αθλήματός μας με τα πολλά διεθνή ταξίδια που απαιτούνται, παρουσιάζουν σημαντικούς κινδύνους και προκλήσεις υπό τις σημερινές συνθήκες ενώ η κάθε χώρα δίνει περιοριστικές οδηγίες για την προφύλαξη των πολιτών.

“Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση την εξέλιξη της πανδημίας και προσβλέπουμε στην επαναφορά του Tour όταν βελτιωθεί η κατάσταση. Εν τω μεταξύ, οι σκέψεις και οι ευχές μας είναι με όλους εκείνους που έχουν πληγεί από τον ιό” καταλήγει η δήλωση του Ιταλού παράγοντα που πρόσφατα ανέλαβε τη θέση του Προέδρου της ATP και καλείται να ξεπεράσει μια από τις μεγαλύτερες, αν όχι τη μεγαλύτερη, κρίση στο άθλημα.

Έτσι, μετά το Indian Wells Masters, δεν θα πραγματοποιηθούν επίσης τα τουρνουά σε Μαϊάμι, Χιούστον, Μαρακές, Μόντε Κάρλο, Βαρκελώνη, Βουδαπέστη.

Στις 27 Απριλίου είναι προγραμματισμένο τo BMW Open στο Μόναχο και το Estoril Open στην Πορτογαλία ενώ ακολουθεί το Mutua Madrid Open στις 03 Μαΐου.

Για να πραγματοποιηθούν τα εν λόγω τουρνουά, η κατάσταση θα πρέπει να έχει βελτιωθεί αισθητά, κάτι που φαντάζει δύσκολο τη δεδομένη στιγμή.

The post Γκαουντένζι: Δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα