Φοβερή ανατροπή και τελικός για Αζαρένκα – VIDEO

Ούτε η κορυφαία όλων των εποχών, Σερίνα Γουίλιαμς, κατάφερε να σταματήσει την Βικτόρια Αζαρένκα, στην πορεία τίτλου που πραγματοποιεί η Λευκορωσίδα στο US Open.

Μετά από συναρπαστική μάχη στο Arthur Ashe, για το δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης και αφού ανέτρεψε το προβάδισμα της Αμερικανίδας, η Βίκα επικράτησε 1-6, 6-3, 6-3 της αντιπάλου της και επιστρέφει σε τελικό Grand Slam για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια (US Open 2013).

Το πρώην Νο1 και νυν Νο27 της παγκόσμιας

κατάταξης, μετά από το αργό ξεκίνημα στον ημιτελικό, έπαιξε το τένις που μας έχει συνηθίσει στη Νέα Υόρκη και χωρίς να δεχθεί break στα δύο τελευταία σετ, ολοκλήρωσε τη σπουδαία ανατροπή της μετά από 1 ώρα και 55 λεπτά μάχης στο κεντρικό court του National Tennis Center.

“Είμαι τόσο ευγνώμων που αντιμετώπισα μια σπουδαία πρωταθλήτρια στα ημιτελικά. Κατάφερα να βγω από μια μεγάλη τρύπα που με έβαλε στο εναρκτήριο σετ. Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να γυρίσω αυτό το ματς” είπε αμέσως μετά η 31χρονη Αζαρένκα που το Σάββατο, απέναντι στη Ναόμι Οσάκα, θα διεκδικήσει τον τρίτο Grand Slam τίτλο της καριέρας της μετά τους δύο συνεχόμενους στη Μελβούρνη (2012, 2013).

Συνολικά, αυτός θα είναι ο 5ος Major τελικός για τη Λευκορωσίδα, έχοντας και δύο συνεχόμενους χαμένους τελικούς στη Νέα Υόρκη (2012, 2013)

Το σερβίς της Αζαρένκα δεν λειτούργησε καθόλου στο 1ο σετ, με τη Σερίνα Γουίλιαμς να κυριαρχεί απόλυτα και να παίρνει το προβάδισμα με 6-1 σε 34 λεπτά, πετυχαίνοντας τρία breaks στο σερβίς της αντιπάλου της.

Αφού έσωσε break point της Γουίλιαμς στο ξεκίνημα του 2ου σετ, η Αζαρένκα ανέβασε αισθητά την απόδοσή της και ειδικά από τη γραμμή του σερβίς ενώ βελτίωσε και τις επιστροφές της με αποτέλεσμα να πετύχει δύο breaks στο 5ο (3-2) και 9ο game (6-3) του σετ.

Συνεχίζοντας να παίζει με μεγάλη ένταση και επιθετικότητα, η Αζαρένκα ξεκίνησε με break στο 3ο σετ (2-0) και χωρίς να απειληθεί καθόλου το σερβίς της, ολοκλήρωσε την ανατροπή μετά από 1 ώρα και 55 λεπτά.

Ήταν μόλις η 5η νίκη της Βίκα σε 23 παιχνίδια που έχει δώσει με αντίπαλο την άλλη σούπερ μαμά του tour αλλά και η 11η συνεχόμενη στο tour, προερχόμενη απο τον τίτλο στο Western & Southern Open.

Οσάκα και Αζαρένκα θα αναμετρηθούν για 4η φορά στην καριέρα τους, με τη Γιαπωνέζα να προηγείται 2-1 στις νίκες αλλά τη Λευκορωσίδα να έχει κερδίσει το μοναδικό τους παιχνίδι σε hard court (Australian Open 2016).

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-7h)

The post Φοβερή ανατροπή και τελικός για Αζαρένκα – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα