Φουριόζα για την υπεράσπιση – VIDEO

Η Ελίνα Σβιτόλινα ήταν εντυπωσιακή κόντρα στην Άνετ Κοντάβεϊτ στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Internazionali BNL D’ Italia και προκρίθηκε με νίκη στα δυο σετ, στον μεγάλο τελικό του θεσμού στην Ρώμη, στοχεύοντας την υπεράσπιση του τίτλου της εκεί…

Μια ανάσα από την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρσι στα χωμάτινα γήπεδα του Foro Italico της Ρώμης είναι η Ελίνα Σβιτόλινα.

Η Ουκρανή, Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA,

ήταν εξαιρετική στον ημιτελικό κόντρα στην έκπληξη της διοργάνωσης Άνετ Κοντάβεϊτ, που δεν είχε χάσει σετ μέχρι τώρα στην πορεία της μέχρι τα ημιτελικά και πανηγύρισε την δεύτερη σερί της πρόκριση στον τελικό του θεσμού.

Η Σβιτόλινα χρειάστηκε 75 λεπτά αγώνα για να προκριθεί στον τελικό με νίκη με 6-4, 6-3 επί του Νο26 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και περιμένει πλέον την μεγάλη μάχη της Σιμόνα Χάλεπ με την Μαρία Σαράποβα για να μάθει τον αντίπαλό της στον τελικό.

.@ElinaSvitolina will defend her title tomorrow as she moves on to the @InteBNLdItalia final!

Defeats Kontaveit 6-4, 6-3 pic.twitter.com/Tw8lVfLsxP

WTA (@WTA) 19 Μαΐου 2018


Ο ΑΓΩΝΑΣ

Κυρίαρχη της αναμέτρησης από την αρχή, μέχρι το τέλος αυτής, ήταν η Ουκρανή υπερασπίστρια του τίτλου στην Ρώμη, καθώς δεν φοβήθηκε ούτε στο παραμικρό την δαιμονιώδη φόρμα της Εσθονής αντιπάλου της και τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες την υπόθεση πρόκριση στον τελικό.

Η Σβιτόλινα ξεκίνησε με μπρέικ τον αγώνα απέναντι στην Κοντάβεϊτ, κάνοντας γρήγορα γρήγορα το 2-0 στο πρώτο σετ. Αν και η Κοντάβεϊτ επέστρεψε στην διεκδίκηση της κατάκτησης του εναρκτήριου κομματιού της αναμέτρησης ισοφαρίζοντας σε 2-2, η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά και μόνο στην Σβιτόλινα.

Quick feet pay off for @ElinaSvitolina! #ibi18 pic.twitter.com/H7RyMFPjc3

WTA (@WTA) 19 Μαΐου 2018


Στο έβδομο γκέιμ του αγώνα, η Ουκρανή “έσπασε” για δεύτερη φορά το σερβίς της Κοντάβεϊτ εκμεταλλευόμενη το δεύτερο μπρέικ πόιντ που δημιούργησε στο πρώτο σετ, κι έχοντας 100% επιτυχία σε αυτόν τον τομέα πήρε κεφάλι με 4-3.

.@ElinaSvitolina is on the move! #ibi18 pic.twitter.com/Ha0WY8ltPT

WTA (@WTA) 19 Μαΐου 2018


Λίγο αργότερα, κλήθηκε να σερβίρει για το 1-0, στο 5-4 υπέρ της, και χάνοντας μόλις έναν πόντο στο σέρβις γκέιμ της, “έκλεισε” εντυπωσιακά το σετ κάνοντας το 6-4, φτάνοντας πλέον ένα σετ μακριά από την πρόκριση στον τελικό.

Big point and as @ElinaSvitolina takes a 5-3 lead. #ibi18 pic.twitter.com/xq0eoiQUpd

WTA (@WTA) 19 Μαΐου 2018

Το δεύτερο σετ του ματς, ξεκίνησε σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Η Σβιτόλινα “έσπασε” το σερβίς της Εσθονής πολύ γρήγορα, συγκεκριμένα στο τρίτο γκέιμ του δευτέρου κομματιού του αγώνα, και πήρε προβάδισμα με 2-1, για να γίνει εξ’ ολοκλήρου το αφεντικό της αναμέτρησης.

There’s those quick feet again from @ElinaSvitolina!

Live Blog—> https://t.co/TzfnHde45d #ibi18 pic.twitter.com/B3aTSgSOqc

WTA (@WTA) 19 Μαΐου 2018


Η Κοντάβεϊτ όντας εμφανώς απογοητευμένη από την εξέλιξη του ματς, δεν είχε την δύναμη να μαζέψει τα κομμάτια της και να κάνει την αντεπίθεσή της ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τον ημιτελικό και μοιραία δέχθηκε ακόμη ένα μπρέικ στην συνέχεια, χάνοντας τον αγώνα στα δυο σετ, αν και κέρδισε κάποιους εξαιρετικούς πόντους στο δεύτερο σετ.

Anett Kontaveit! #ibi18 pic.twitter.com/MwJzWjmBZH

WTA (@WTA) 19 Μαΐου 2018


Η Σβιτόλινα χτύπησε ξανά, στο 5-3 υπέρ της, “σπάζοντας” το σερβίς της αντιπάλου της για τέταρτη φορά στον αγώνα, έχοντας 4/5 μπρέικ πόιντς συνολικά, στατιστικό που την οδήγησε στην άνετη-ελεγχόμενη επικράτησή της.

Πλήγμα για την Κοντάβεϊτ στον αγώνα, το 41% κερδισμένων πόντων πίσω από το δεύτερο σερβίς της, όπου μέτρησε μόλις 9/22 κερδισμένους πόντους.

INTERNAZIONALI BNL D’ ITALIA WOMEN’S DRAW | OOP (-1h) | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Φουριόζα για την υπεράσπιση – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα