Φέντερερ: “Δεν έχω υψηλές προσδοκίες” – VIDEO

10:43 6/5/2019 - Πηγή: Tennis24
Έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή στο χώμα ο Ρότζερ Φέντερερ, τρία χρόνια μετά το τελευταίο του clay court τουρνουά

Η απόφασή του να παίξει στη φετινή χωμάτινη σεζόν και φυσικά στο Γαλλικό Όπεν, εξέπληξε αρκετούς όχι όμως και τον ίδιο τον Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος ένιωσε ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να αγωνιστεί ξανά στην κόκκινη επιφάνεια.

Παρ’ότι γνωρίζουμε ότι είναι η λιγότερο ταιριαστή, στο παιχνίδι του, επιφάνεια, ο Φέντερερ έχει το κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό 75,9% επιτυχίας στο χώμα στην καριέρα του, που τον κατατάσσει

στην 3η θέση με τους εν ενεργεία τενίστες.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυνατότητές του και προερχόμενος από 18 νίκες σε 20 παιχνίδια που έχει δώσει τη φετινή χρονιά, ο μαέστρος κρατάει μικρό καλάθι επιστρέφοντας στο χώμα, όμως γνωρίζει ότι θα έχει την ευκαιρία να αφήσει το σημάδι του.

“Δεν έχω υψηλές προσδοκίες όμως την ίδια στιγμή ξέρω ότι όλα είναι πιθανά. Η Μαδρίτη είναι γρήγορη επιφάνεια λόγω του υψόμετρου, οπότε μπορεί να είναι προς όφελός μου. Μέχρι τώρα όλα πάνε καλά” είπε ο Φέντερερ, στη συνέντευξη Τύπου πριν την έναρξη των υποχρεώσεών του στο Mutua Madrid Open την Τρίτη.

Ο 37χρονος θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ρισάρ Γκασκέ που επιστρέφει από τραυματισμό και του ημιφιναλίστ στο Estoril Open, Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα.

Ο Φέντερερ αναφέρθηκε και στον Νταβίντ Φερέρ ο οποίος θα αγωνιστεί στο τελευταίο τουρνουά της καριέρας του, ολοκληρώνοντας την 20ετη παρουσία του στο ATP Tour.

“Είμαι μεγάλος θαυμαστής της αφοσίωσής του στο άθλημα και της προσωπικότητάς του. Φυσικά και των επιτυχιών που έχει στο tour, όμως ο χαρακτήρας έρχεται πρώτος. Ο Νταβίντ είναι σταθερός για 20 χρόνια. Πάντα ήταν ο ίδιος άνθρωπος και το εκτιμούσα ιδιαίτερα αυτό.

“Είμαι χαρούμενος που τον βλέπω ευτυχισμένο με αυτή του την απόφαση. Παίζει καλά και το πραγματοποιεί με τους δικούς του όρους, όπως είναι το όνειρο οποιουδήποτε αθλητή. Έχει όλο τον σεβασμό μου. Δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα περισσότερο. Του εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον”

The post Φέντερερ: “Δεν έχω υψηλές προσδοκίες” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα