Έτοιμος να ξεπεράσει το ρεκόρ του Σάμπρας

Η ακύρωση του Indian Wells Masters, εδραιώνει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης

Ένα από τα ζητήματα από την ματαίωση του πρώτου ATP Masters 1000 της σεζόν στην Καλιφόρνια, είναι και οι βαθμοί που θα απολέσουν οι κορυφαίοι τενίστες στην ATP Rankings, χωρίς να έχουν δικαίωμα να τους υπερασπιστούν.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικά με αυτό, θεωρείται βέβαιο ότι οι πόντοι από την περσινή διοργάνωση στο Indian Wells θα αφαιρεθούν

αφού έτσι λειτουργεί η ATP Rankings από το 1973.

Μεγάλος κερδισμένος ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος είχε να υπερασπιστεί μόλις 45 βαθμούς από πέρυσι, λόγω του πρόωρου αποκλεισμού του στον 3ο γύρο απ’τον Φίλιπ Κολσράιμπερ.

Ο Νόλε, αυτή την εβδομάδα, διανύει την 281η εβδομάδα του στο Νο1 του κόσμου και πλέον δεν κινδυνεύει να χάσει τη θέση από τον Ναδάλ, μέχρι τις 6 Απριλίου που ολοκληρώνεται το Miami Open (εφόσον διεξαχθεί).

Έτσι, ο 32χρονος Σέρβος αναμένεται να περάσει τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες στην κορυφή της κατάταξης, φτάνοντας τις 284 συνολικά στο θρόνο της ATP.

Ο Πιτ Σάμπρας κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο ρεκόρ παραμονής στο Νο1 με 286 εβδομάδες ενώ ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ είναι ο Ρότζερ Φέντερερ με 310 εβδομάδες.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο Τζόκοβιτς θα πάει με έναν αέρα 595 βαθμών διαφοράς από τον Ράφαελ Ναδάλ στο Miami Open (έχοντας αφαιρεθεί και οι περσινοί βαθμοί από το Μαϊάμι) κάτι που σημαίνει ότι μόνο με θαύμα θα χάσει το Νο1 και μετά τη λήξη του 2ου Masters της σεζόν.

Ο Ναδάλ θα πρέπει να πάει εξαιρετικά και ταυτόχρονα ο Νόλε να αποκλειστεί πρόωρα στα επόμενα τουρνουά, προκειμένου να ανακοπεί ένα ακόμη σερί του Σέρβου στο Νο1 της κατάταξης.

The post Έτοιμος να ξεπεράσει το ρεκόρ του Σάμπρας appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα