Έτοιμος για μάχη για το Νο1

Δεν είναι στο χέρι του αλλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς θέλει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για το year-ending No1

2011, 2012, 2014, 2015 και 2018 είναι οι χρονιές που ο Νόβακ Τζόκοβιτς τερμάτισε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Για να τα καταφέρει και φέτος, θα πρέπει να τα πάει εξαιρετικά τόσο στο Paris Masters όσο και στο ΑΤP Finals, ελπίζοντας παράλληλα σε μέτριες ή κακές πορείες του Ράφαελ Ναδάλ.

Οι δύο άνδρες, θα μονομαχήσουν για την κορυφή της κατάταξης, στα δύο τελευταία τουρνουά της χρονιάς, με τον Ισπανό να

έχει αυτή τη στιγμή προβάδισμα με 1280 πόντους ενώ Παρίσι και Λονδίνο έχουν 2,500 διαθέσιμους βαθμούς.

“Είναι σε πολύ καλύτερη θέση, αλλά ελπίζω να τα πάνω καλά σε αυτό το τουρνουά. Παραδοσιακά, παίζω καλά στα indoors στο Παρίσι και στο Λονδίνο, αλλά τώρα δεν εξαρτάται από εμένα. Οπότε, δεν μπορώ να επικεντρωθώ στο τι κάνουν οι άλλοι παίκτες. Θα προσπαθήσω να βάλω τα δυνατά μου και να δούμε που θα βγάλει.

“Αυτοί οι υπολογισμοί για το Νο1, ποτέ δεν είναι καλοί για τη ψυχολογία του αθλητή και σου τρώνε ενέργεια που χρειάζεσαι για να αποδόσεις τα μέγιστα, οπότε προτιμώ να μην το σκέφτομαι τόσο πολύ” είπε στη συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ο Τζόκοβιτς.

O Nόλε θα διεκδικήσει αυτή την εβδομάδα τον 5ο τίτλο του στο Paris Masters, προερχόμενος από τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Shanghai Masters απ’τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Το θετικό για τον 32χρονο Σέρβο, είναι ότι ο αριστερός του ώμος δεν τον ταλαιπωρεί πια.

“Σωματικά αισθάνομαι πολύ καλά. Δεν έχω πόνους τελευταία και τις τρεις-τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, ο ώμος μου είναι καλά. Οπότε, η προετοιμασία μου εξελίσσεται κανονικά” είπε ο Τζόκοβιτς.

Ναδάλ και Τζόκοβιτς θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους την Τετάρτη, με τον Σέρβο να περιμένει το νικητή Λάγιοβιτς-Μουτέ και τον Ισπανό να τίθεται αντιμέτωπος με τον αριστερόχειρα, Αντριάν Μαναρινό.

PARIS MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Έτοιμος για μάχη για το Νο1 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα