ΈΠΟΣ ΜΕ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΝ ΣΤΑΝ – VIDEO

20:22 2/6/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο Στάνισλας Βαβρίνκα κέρδισε την σπουδαία μονομαχία με τον Στέφανο Τσιτσιπά και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros, μετά από πέντε ώρες και πλέον σπουδαίου τένις στο Suzanne Lenglen. Τεράστια πρόκριση για τον Ελβετό στα προημιτελικά του Γαλλικού Όπεν…

Πόσο κρίμα ρε Στέφανε…

Μετά από αδιανόητη ματσάρα, σε μια από τις μεγαλύτερες μάχες που θα δούμε μέσα στο 2019, ο Στέφανος Τσιτσιπάς υπέκυψε στην εμπειρία και τα τεράστια αποθέματα ενέργειας του Σταν Βαβρίνκα, χάνοντας στο νήμα την πρόκριση

για την “8αδα”.

Παλικαρίσια εμφάνιση, συγκινητική προσπάθεια από τον Έλληνα τενίστα μέχρι τέλους, έχοντας μάλιστα ευκαιρίες για να φύγει με τη νίκη από το court, όμως εν τέλει ήττα από τον Ελβετό και πικρός αποκλεισμός.

Αποκλεισμός, που μαθαίνεις πολλά από αυτόν όμως. Πέντε ώρες και εννιά λεπτά αγώνα με τελικό σκορ 7-6(6), 5-7, 6-4, 3-6, 8-6 υπέρ του πρώην Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

5 hours, 9 minutes. 1 amazing tennis match.@stanwawrinka outlasts Tsitsipas 7-6(6) 5-7 6-4 3-6 8-6 to reach the quarter-finals at Roland-Garros.

https://t.co/YBfhOfEkVk#RG19 pic.twitter.com/2Ql6Rz92on

Roland-Garros (@rolandgarros) 2 Ιουνίου 2019


Μελανό σημείο του Στέφανου στο κατά τα άλλα τρομερό παιχνίδι, τα υπεράριθμα χαμένα μπρέικ πόιντς. Ο Έλληνας τενίστας θύμισε… Φέντερερ και με 5/27(!) έχασε τη νίκη από τα χέρια του, μιας και μέτρησε 0/8 στο 5ο σετ, σε αντίθεση με το 1/2 του Βαβρίνκα.

Αυτήν η ήττα του Στέφανου, δεν του τελειώνει τις πιθανότητες πάντως για είσοδο στο Top5 της παγκόσμιας κατάταξης, με το τέλος του Γαλλικού Όπεν. Αυτό, γιατί με ήττα του Αλεξάντερ Ζβέρεφ την Δευτέρα από τον Φάμπιο Φονίνι, ο Στεφ θα “κλειδώσει” το Νο5.

Από την άλλη, ο Βαβρίνκα που βρίσκεται στο Νο28 αυτή τη στιγμή, θα παίξει την Τρίτη στα προημιτελικά κόντρα στον πολύ καλό του φίλο Ρότζερ Φέντερερ, με φόντο την είσοδο στην τελική “4αδα” του τουρνουά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, φάνηκε ότι θα δούμε ένα υπέροχο ματς, με σασπένς μέχρι τέλους και φοβερά χτυπήματα από τους δυο τενίστες.

Στο πρώτο σετ, μίλησαν τα “βαριά” σερβίς των δυο ανδρών. Παίζοντας με ψυχραιμία, κι έχοντας σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση τα σερβίς τους, έφτασαν με συνοπτικές διαδικασίες στο τάι-μπρέικ.

Μόλις ένα μπρέικ πόιντ εμφανίστηκε στο εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα, κι αυτό ήταν για τον Στέφανο Τσιτσιπά, στο 2-2. Ο Ελβετός το έσωσε όμως και το ματς συνεχίστηκε on serve.

Στο τάι-μπρέικ, ο Σταν προηγήθηκε πρώτος με μίνι μπρέικ (2-0), όμως ο Στέφανος το μετέτρεψε σε 2-4 και πήρε εκείνος το πάνω χέρι.

Ο Βαβρίνκα μείωσε, πήρε πίσω το μίνι μπρέικ, όμως δεν κατάφερε να αποτρέψει τον Στέφανο από το να δημιουργήσει το πρώτο του σετ πόιντ (5-6). Κάπου εκεί, ο Ελβετός έπαιξε φοβερό τένις, έδειξε την εμπειρία του και με τρεις σερί πόντους, έκανε το 8-6, παίρνοντας εκείνος εν τέλει το πρώτο σετ της μάχης!

Four tiebreaks in a row now for Wawrinka…

The Swiss takes the first set over Tsitsipas 7-6(6).

https://t.co/YBfhOfEkVk#RG19 pic.twitter.com/4VEegx89vm

— Roland-Garros (@rolandgarros) 2 Ιουνίου 2019


Ο 20χρονος Έλληνας έπρεπε να αντιδράσει, και δεν άργησε να το κάνει. Με το καλημέρα στο δεύτερο σετ, προηγήθηκε με μπρέικ (0-3) και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για να φτάσει στο 1-1.

Μάλιστα, δημιούργησε και δυο μπρέικ πόιντς στο σερβίς του Σταν, ώστε να περάσει με διπλό μπρέικ πάνω. Αφού λοιπόν δεν το κατάφερε, ήρθαν τα πάνω-κάτω στο παιχνίδι.

Ο Στέφανος στο 1-3 προηγήθηκε με 40-0, αλλά έπαθε… μπλακ-άουτ, με τον Ελβετό αντίπαλό του να κερδίζει πέντε συνεχόμενους πόντους και να παίρνει πίσω το μπρέικ!

Εκεί που όλα πήγαιναν στο μέρος του Στεφ, ο Βαβρίνκα έδειξε σημάδια μεγάλου τενίστα και έφερε τον αγώνα στο 3-3. Η συνέχεια του σετ όμως, ήταν ακόμη πιο… περιπετειώδης, με τον Τσιτσιπά να εκμεταλλεύεται την δεύτερη ευκαιρία του για μπρέικ στο σερβίς του Βαβρίνκα στο 3-4 και να κάνει το 3-5, παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια του!

Αν και αρχικά φάνηκε το σετ να βαδίζει σε αίσιο τέλος για τον Έλληνα σούπερσταρ, ο Σταν δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα ακόμη. “Έσπασε” το σερβίς του Στέφανου και μείωσε σε 4-5!

The shot heard around the world….@stanwawrinka brings Lenglen to its feet!#RG19 pic.twitter.com/6BvbDxVqvq

— Roland-Garros (@rolandgarros) 2 Ιουνίου 2019


Το επόμενο γκέιμ, θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο για τον Ελβετό όμως, καθώς είχε την πίεση στους ώμους του, μιας και σέρβιρε για να παραμείνει στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα. Πίεση και Βαβρίνκα όμως… πάνε μαζί. Φοβερό γκέιμ, διάρκειας 15 λεπτών και τέσσερα σωμένα σετ πόιντ, για να κάνει το 5-5 ο Ελβετός, απέναντι στον εκνευρισμένο Τσιτσιπά.

Παρά την φοβερή εξέλιξη και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες όμως, ο Στέφανος δεν πέταξε λευκή πετσέτα, έμεινε ψύχραιμος και κέρδισε τα δυο επόμενα γκέιμς, για να φτάσει στο φοβερό 1-1 μετά από 77(!) λεπτά αγώνα στο δεύτερο σετ. Σκορ: 5-7.

Quel spectacle sur le Suzanne-Lenglen ! @StefTsitsipas prend le 2e set. 1 set partout. #RG19 pic.twitter.com/M0Ngp3jE1V

— Roland-Garros (@rolandgarros) 2 Ιουνίου 2019


Μετά από δυο σετ τα οποία και οι δυο παίκτες θα μπορούσαν να κατακτήσουν, η μάχη συνεχίστηκε από το… 0, και με στόχο τα δυο νικηφόρα.

Το τρίτο και το τέταρτο κομμάτι του αγώνα είχαν πολλές ομοιότητες, με τους δυο τενίστες να κερδίζουν από ένα και να στέλνουν το ματς σε πέμπτο και καθοριστικό, ώστε να λύσουν εκεί τις διαφορές τους.

Πρώτα ο Βαβρίνκα με ψύχραιμο παιχνίδι και αφήνοντας τον Τσιτσιπά να… παλέψει με τους δαίμονες του, πήρε το προβάδισμα με 2-1, κερδίζοντας το σετ με 6-4. Ένα μπρέικ, άλλωστε, ήταν αρκετό για τον Σταν, που δεν απειλήθηκε ουδέποτε με μπρέικ πόιντ από τον Έλληνα.

Η αντίδραση του 20χρονου πρωταθλητή μας ήρθε και πάλι. Ανεβάζοντας στροφές στο παιχνίδι του, ο Στέφανος έκανε έναν υγιεινό περίπατο στο τέταρτο σετ και ισοφάρισε σε 2-2, δείχνοντας ότι δεν θα πέσει αμαχητί.

Πρώτα προηγήθηκε με 0-3, στη συνέχεια με 2-5 και “έκλεισε” το σετ με 3-6.

To 5 sets we go!

Don’t go anywhere.

https://t.co/YBfhOfEkVk#RG19 pic.twitter.com/f4IJsHxX7V

— Roland-Garros (@rolandgarros) 2 Ιουνίου 2019

Το πέμπτο σετ ξεκίνησε όπως ακριβώς και το τέταρτο, με τον Στέφανο να μπαίνει φουριόζος για τη νίκη, αλλά ο Σταν δεν παρέδιδε τα όπλα ποτέ.

Ο Στεφ προηγήθηκε με 0-40 στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Ελβετού και τον απείλησε με πολύ γρήγορο προβάδισμα, όμως ο 34χρονος ήταν ψύχραιμος, έσωσε και τις τρεις ευκαιρίες του αντιπάλου του και κράτησε το σερβίς του κάνοντας το 1-0.

Λίγες στιγμές αργότερα, το έργο ξαναπαίχτηκε, με ελάχιστα διαφορετικό σενάριο. Ο Στέφανος στο 2-2 δημιούργησε δυο ακόμη ευκαιρίες για μπρέικ, όμως ο Βαβρίνκα επέστρεψε από την κόλαση ξανά και κράτησε το σερβίς του.

Το ίδιο, συνέβη και στο 5-5. Ο Τσιτσιπάς δεν απειλούνταν στο σερβίς του καθόλου, αντίθετα έριχνε στα σκοινιά τον αντίπαλό του όταν υποδεχόταν. Στο 5-5 λοιπόν, δημιούργησε ακόμη τρία μπρέικ πόιντ.

Ούτε τότε όμως! Οκτώ συνεχόμενα χαμένα, και ο Βαβρίνκα έμενε ζωντανός, δείχνοντας την τεράστια εμπειρία του. Ο Στάν, ήταν και πάλι ένα γκέιμ μακριά από την σπουδαία πρόκριση, καθώς βρισκόταν μπροστά με 6-5.

Φτιαγμένος από ατσάλι ο Στέφανος, δεν έκανε ούτε βήμα πίσω. Τεράστια αποθέματα ενέργειας, απίθανη ψυχραιμία και… 6-6. Το show συνεχιζόταν, οι φίλαθλοι στο Lenglen παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα, και τα πόδια… βάραιναν επικίνδυνα.

Όταν δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες σου όμως, είναι πολύ πιθανό να τιμωρηθείς. Κι έτσι, τιμωρήθηκε κι ο Στέφανος.

Η τεράστια εμπειρία του Βαβρίνκα, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Μόλις δυο ματς πόιντ χρειάστηκε ο Ελβετός για να πάρει τη νίκη. Το δεύτερο, ήταν και το τυχερό του.

Πρώτα πήρε προβάδισμα με 7-6 και στη συνέχεια προηγήθηκε με 15-40 στο σερβίς του Τσιτσιπά. Αφού πρώτα ο Έλληνας τενίστας έσωσε το πρώτο ματς πόιντ, στο δεύτερο ο Σταν πανηγύρισε την πρόκριση, με τρόπο επεισοδιακό.

Ο Στέφανος “έχτισε” εξαιρετικά τον πόντο, ανέβηκε στο φιλέ, όμως ο Βαβρίνκα γύρισε τη μπάλα με slice, ο Τσιτσιπάς την άφησε, κι εκείνη έχοντας πολύ σπιν… φίλησε την γραμμή, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αναμέτρηση.

Ο linesman φώναξε άουτ, όμως ο διαιτητής κατέβηκε και έδειξε μέσα. Τέλος αγώνα, με τον Σταν Βαβρίνκα να περνάει στα προημιτελικά.

Κυριακή, 2/6: 4ος γύρος Roland Garros

Wawrinka (Switzerland) beat Tsitsipas (Greece) 7-6(6), 5-7, 6-4, 3-6, 8-6
Federer (Switzerland) beat Mayer (Argentina) 6-2 6-3 6-3

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post ΈΠΟΣ ΜΕ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΝ ΣΤΑΝ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα