Εντυπωσίασε και ξόρκισε τον Μεντβέντεφ ο Στεφ – VIDEO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε φοβερή εμφάνιση κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και κέρδισε τον Ρώσο για πρώτη φορά στην καριέρα του, στην πρεμιέρα του στα ΑΤΡ Finals του Λονδίνου…

Σπουδαίο τένις έπαιξε ο Έλληνας πρωταθλητής, για να φτάσει στην πρώτη ever επικράτηση επί του Ρώσου αντιπάλου του.

Μπορεί να χρειάστηκε πρώτα να χάσει πέντε(!) συνεχόμενες φορές από τον Μεντβέντεφ, όμως βρήκε στο Λονδίνο τις λύσεις που έψαχνε στις προηγούμενες αναμετρήσεις, ήταν συγκεντρωμένος στο

πλάνο του και κάνοντας εντυπωσιακή εμφάνιση, έφτασε στη νίκη.

Μετά από 1 ώρα και 43 λεπτά μάχης, ο Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 7-6(5), 6-4 του Μεντβέντεφ και έγινε πλέον το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά, από τον όμιλο Andre Agassi.

Tables Turned @StefTsitsipas secures his first-ever win over Medvedev, coming through 7-6 6-4 on his debut at the #NittoATPFinals pic.twitter.com/VzEutNDIp0

Tennis TV (@TennisTV) 11 Νοεμβρίου 2019


Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι ο Στέφανος δεν είδε τον αντίπαλό του να φτάνει ούτε… μισή φορά σε μπρέικ πόιντ. Δείγμα, της τεράστιας συγκέντρωσης που είχε στο παιχνίδι και ειδικότερα στην υπεράσπιση του σερβίς του.

Ο Στέφανος είχε 39/44 κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο σερβίς, ενώ αν και δεν ήταν σε καλή μέρα πίσω από το 2ο σερβίς (12/29), ήταν απόλυτα έτοιμος και ψύχραιμος όποτε ο αντίπαλός του τον πίεσε, γλυτώνοντας τα χειρότερα.

Κι αν ο Τσιτσιπάς βρέθηκε σε υπέροχη ημέρα και φάνηκε πολύ ανώτερος από τον Μεντβέντεφ στο court, ο Ρώσος από την πλευρά του, μόνο σε άσχημη κατάσταση δεν ήταν.

Σερβίροντας με πολύ καλύτερα ποσοστά από τον Στέφανο. Έχοντας δηλαδή 69% περασμένα πρώτα σερβίς σε αντίθεση με το 60% του Στεφ, ο Μεντβέντεφ τα βρήκε… μπαστούνια, καθώς προσέγγισε πιο χαλαρά από ότι άλλες φορές το παιχνίδι.

Δεν περίμενε τις συνεχείς εναλλαγές ρυθμού από τον Έλληνα, είτε με πολλά slice, είτε με πολλά ανεβάσματα στο φιλέ και δυσκολεύτηκε να μπει στο κλίμα του αγώνα. Μέχρι να το κάνει, ο Στέφανος βρήκε ρυθμό και… άπλωσε την ποιότητά του.

Στο 1ο σετ, οι δυο αθλητές πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το τάι-μπρέικ, κρατώντας τα σερβίς τους χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Μόλις ένα μπρέικ πόιντ εμφανίστηκε, κι αυτό ήταν για τον Στέφανο, που δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί (στο 1-0).

Στο τάι-μπρέικ, ο Τσιτσιπάς είχε το πάνω χέρι από την αρχή. Πρώτα προηγήθηκε με 2-0, ενώ στη συνέχεια μπήκε μπροστά με 4-2. Πάντως, τα δυο μίνι μπρέικς που είχε κάνει στην αρχή, ισοφαρίστηκαν από τον Ρώσο.

Το… τρίτο όμως, ήταν το φαρμακερό, εκτός του γεγονότος ότι πάρθηκε και με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Ο Στέφανος προηγήθηκε με 6-5 και πήρε τη μπάλα στο χέρι του για να “κλείσει” το σετ. Το έκανε με επιτυχία και πήρε προβάδισμα.

INCREDIBLE rally at a key moment @StefTsitsipas is on fire right now

: @TennisTV | #NittoATPFinals pic.twitter.com/oIo8IATfGp

ATP Tour (@atptour) 11 Νοεμβρίου 2019


Στο 2ο σετ, ο Τσιτσιπάς ήταν ακόμη πιο πιεστικός στο σερβίς του αντιπάλου του. Δημιούργησε σε δυο γκέιμς μπρέικ πόιντς και τελικά κατέκτησε το πολυπόθητο “σπάσιμο” του σερβίς του Μεντβέντεφ, στο 4-4.

Ο Στεφ προηγήθηκε με 5-4 και πήρε τις μπάλες στα χέρια του για να τελειώσει τον αγώνα. Αν και έμεινε πίσω με 15-30, δεν αγχώθηκε ούτε στο παραμικρό και ολοκλήρωσε τη μάχη με τέλειο τρόπο.

NITTO ATP FINALS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-2h) | TV Schedule

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Εντυπωσίασε και ξόρκισε τον Μεντβέντεφ ο Στεφ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα