“Είναι σαν να παίζεις κόντρα σε δύο”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς περιγράφει πως είναι να αντιμετωπίζεις τον Ράφαελ Ναδάλ

Κατά τη διάρκεια του Wimbledon, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στην εφημερίδα “The Times” και του ζήτησαν να περιγράψει τα προτερήματα ορισμένων κορυφαίων τενιστών.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα του αθλήματος, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ράφαελ Ναδάλ.

“Έχει το καλύτερο forehand, την καλύτερη νοοτροπία και το πιο μαχητικό πνεύμα. Είναι ένας από τους δυσκολότερους στο tour. Πρέπει να κερδίσεις

δύο παίκτες και όχι μόνο έναν, όταν παίζεις απέναντί του” είπε ο Στέφανος.

Για τον Τζόκοβιτς, ο Αθηναίος τενίστας, υπογράμμισε: “Το forehand του είναι καλό αλλά το backhand του είναι το κάτι άλλο. Ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει ποτέ. Ο έλεγχος και η ακρίβεια στα χτυπήματά του, είναι απίστευτα”

Ο Τσιτσιπάς έπλεξε το εγκώμιο και του Ντόμινικ Τιμ: “Με αυτή την ένταση και την ταχύτητα στα χτυπήματά του, είναι σαν ένας δεξιόχειρας Ναδάλ. Το one-handed backhand του είναι πολύ καλό ενώ το forehand του απίστευτο, πολύ επικίνδυνο χτύπημα”

Ακόμα και για τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, είχε έναν καλό λόγο να πει…

“Το σερβίς του είναι εξαιρετικά γρήγορο και δύσκολο να απαντήσεις. Όμως, γίνεται ευάλωτος αν δεν βρει πρώτο σερβίς. Έχει ένα από τα καλύτερα backhand στο tour”.

Από την ανάλυση, δεν έλειπε ούτε ο Νικ Κύργιος τον οποίον, ο Στέφανος, χαρακτήρισε τον πιο ταλαντούχο απ’όλους.

“Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους. Μπορεί να βγάζει άσους όποτε θέλει. Αν πραγματικά το ήθελε, θα μπορούσε να είναι στο Top 3”.

Τέλος, ο Τσιτσιπάς μίλησε για το τι έχει μάθει από το τένις: “Το τένις μου έμαθε αυτογνωσία, πειθαρχία, συμπεριφορά, ηθική, σεβασμό και να παίρνω σημαντικές αποφάσεις. Χρωστάω τα πάντα σε αυτό το άθλημα, με το οποίο μεγάλωσα, έμαθα και απέτυχα τις περισσότερες φορές. Το τένις με αντιπροσωπεύει και είναι όλα όσα έχω. Το τένις είναι η ζωή μου”

The post “Είναι σαν να παίζεις κόντρα σε δύο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα