“Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα”

12:10 3/7/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς την Δευτέρα πέτυχε την παρθενική του νίκη στο Wimbledon, νικώντας στα τέσσερα σετ τον Γκρεγκουάρ Μπαρερέ και πήρε έτσι το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του Βρετανικού Major. Αναλυτικά όσα δήλωσε αμέσως μετά το ματς…

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, Στέφανος Τσιτσιπάς, έγραψε ακόμη μια χρυσή σελίδα για το ελληνικό τένις την Δευτέρα, κερδίζοντας τον πρώτο του αγώνα στα γήπεδα του

All England Club, στο Wimbledon.

Ο 19χρονος πρωταθλητής μας έκανε κατά περιόδους εξαιρετικό παιχνίδι και αν και δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Νο188 στον κόσμο, Γκρεγκουάρ Μπαρερέ, πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για τον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Τζάρεντ Ντόναλντσον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο “Στεφ” αμέσως μετά τη νίκη του σε βάρος του Γάλλου:

“Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Το να κερδίζεις στο Wimbledon, αλλά και ταυτόχρονα να παίζεις καλά και να το απολαμβάνεις, είναι το πιο όμορφο. Το να παίζεις στο Wimbledon είναι το καλύτερο!

Όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού μου, δουλεύω πολύ το serve & volley τις τελευταίες ημέρες. Στο γρασίδι πρέπει να είσαι επιθετικός και αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ. Θα δουλέψω όσο περισσότερο γίνεται την επόμενη μέρα, ώστε να είμαι πανέτοιμος για τον αγώνα του 2ου γύρου.

Κέρδιζα 2-0 σετ, όμως έκτοτε άρχισα να σκέφτομαι πολύ περισσότερο από όσο έπρεπε. Όταν σκέφτεσαι πολύ, τα πράγματα αλλάζουν εκεί που δεν το περιμένεις. Σίγουρα είχε λίγη περισσότερη τύχη στο τάι μπρέικ του 3ου σετ, όμως δεν ήμουν αυτός που έπρεπε.

Το τέταρτο σετ πάντως, ήταν εξαιρετικό για μένα. Ήμουν ψύχραιμος, αισιόδοξος και προσγειωμένος. Έτσι, μπόρεσα να κερδίσω το σετ και να τελειώσω τον αγώνα.

Μερικές φορές είναι πιο δύσκολο από όσο νομίζεις να κερδίσεις αντιπάλους που είναι πολύ πιο κάτω στην παγκόσμια κατάταξη από εσένα. Αυτό γίνεται γιατί όλοι περιμένουν να κερδίσεις. Εγώ προσπαθώ να το ξεχνάω, να είμαι σοβαρός και να θυμάμαι πως ξεκίνησα. Δεν έχει σημασία αν είσαι seeded ή αν είσαι ο τελευταίος τενίστας του κυρίως ταμπλό”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα