ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΣΑΚΚΑΡΗ

Η Μαρία Σάκκαρη εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά της Μόσχας, μετά την εγκατάλειψη της Άννα Καλίνσκαγια, έχοντας κατακτήσει εύκολα το 1ο set με 6-2 και έχοντας φτάσει σε break στο 2ο, αλλά παράλληλα πήρε την πρόκριση για τους τελικούς WTA (Μεξικό) για πρώτη φορά στην καριέρα της γράφοντας ιστορία! 

@mariasakkari moves into the #VTBKremlinCup QFs following the retirement of Moscow native Kalinskaya.

The No.3 seed

hit this sensational lob in the opening game pic.twitter.com/yKfLi2II1s

wta (@WTA) October 21, 2021

Η Σάκκαρη έγινε η 5η τενίστρια που καταφέρνει να περάσει στους τελικούς του ερχόμενου Νοεμβρίου, μετά από τις Άσλεϊ Μπάρτι, Αρίνα Σαμπαλένκα, Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα και Καρολίνα Πλίσκοβα και φυσικά έγινε η 1η Ελληνίδα που φτάνει σε αυτό το επίτευγμα. 

Η Ελληνίδα τενίστρια ήταν καταιγιστική από την αρχή της αναμέτρησης με την Καλίνσκαγια ελέγχοντας ολοκληρωτικά το κορτ. 

Χαρακτηριστικό της ανωτερότητας της Σάκκαρη απέναντι στην αντίπαλό της ήταν το γεγονός ότι από το 3ο game και μετά, με τη Ρωσίδα να έχει το προβάδισμα (2-1), η Σάκκαρη κατέκτησε τα 5 επόμενα games παραχωρώντας μόλις 2 πόντους (20-2).

Μέσα σε 29 λεπτά είχε ολοκληρώσει το set έχοντας το απόλυτο στους κερδισμένους πόντους στο 1ο service (9/9), ενώ έχασε μόλις τρεις στο 2ο (7/10), φτάνοντας παράλληλα και σε 2 breaks (2/3). H απόλυτη εμφάνιση για την Σάκκαρη, που ήταν το “αφεντικό” στο 1ο σκέλος.

Κάπως έτσι ξεκίνησε και το 2ο set με την Σάκκαρη να πιέζει το προβληματικό service της Καλίνσκαγια και με νέο break πήρε προβάδισμα με 1-0, με την Ρωσίδα ωστόσο να εγκαταλείπει την αναμέτρηση αμέσως μετά. 

Να σημειωθεί ότι τόσο στο 1ο γύρο, κόντρα στην Γιαστρέμσκα, όσο και απέναντι στην Σάκκαρη η Ρωσίδα είχε δεμένο το αριστερό της πόδι (τετρακέφαλο).

Στα προημιτελικά η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη Σιμόνα Χάλεπ.

KREMLIN CUP WOMEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

Θάνος Σταθόπουλος

The post ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΣΑΚΚΑΡΗ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα