Δεν τα κατάφερε ο Πέτρος Τσιτσιπάς – Στο 0-2 η Τζαμάικα

20:30 4/3/2022 - Πηγή: Tennis24

Τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για να βρεθεί στον 2ο προκριματικό γύρο των Play-offs ανόδου του World Group II, στο Davis Cup, πήρε η εθνική ομάδα της Τζαμάικας.

Μετά την ήττα του Μιχάλη Περβολαράκη από τον Ρόουλαντ Φίλιπς, ούτε ο Πέτρος Τσιτσιπάς κατάφερε να δώσει τον πρώτο πόντο στην Ελλάδα και ο Μπλέιζ Μπίκνελ έδωσε προβάδισμα με 0-2 στη χώρα

του, στο φινάλε της 1ης ημέρας αγώνων στο Ace Tennis Club της Παλλήνης.

O 22χρονος Έλληνας ηττήθηκε με 6-3, 7-5 μετά από μια ώρα και 37 λεπτά αγώνα και πλέον η υπόθεση νίκη για την Ελλάδα έχει γίνει πολύ πολύπλοκη.

Οι Τζαμαϊκανοί, πήραν δυο νίκες με δυο αθλητές που βρίσκονται χαμηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη από τους Έλληνες και κρατάνε την τύχη στα χέρια τους. Πλέον, βρίσκονται μια νίκη μακριά από την πρόκριση, ενώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πρέπει να κάνει σπουδαίο comeback την Κυριακή, κερδίζοντας και τα τρία ties της ημέρας, αν θέλει να πάρει εκείνο την πρόκριση.

Ο Νο3 του ελληνικού ρόστερ και Νο808 τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης, Πέτρος Τσιτσιπάς, αν και προηγήθηκε με break και στα δυο sets της αναμέτρησης με τον 21χρονο Μπίκνελ (0-2 και 1-4), δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα από αυτά.

Έχοντας ως όπλο το “βαρύ” forehand του, ο Μπίκνελ, Νο1190 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, έφτασε στη νίκη κερδίζοντας τα έξι από τα επτά τελευταία games του αγώνα και επιβεβαίωσε ότι είναι πολύ επικίνδυνος αντίπαλος.

Το πρόγραμμα της Κυριακής, θα ανοίξει στις 11:00GR, με τον αγώνα διπλού των δυο ομάδων. Αν η Ελλάδα μειώσει σε 1-2, τότε η πρόκριση θα κριθεί στα δυο ματς μονού που θα ακολουθήσουν. Σε περίπτωση που η Τζαμάικα κάνει το 0-3 στο διπλό, τότε η… σεμνή τελετή, θα λάβει τέλος, αρκετά νωρίς.

DAVIS CUP PLAY OFFS – WORLD GROUP II – GREECE v JAMAICA

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Δεν τα κατάφερε ο Πέτρος Τσιτσιπάς – Στο 0-2 η Τζαμάικα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα