Χόρντορφ: ”Ο Φέντερερ «άλλαξε» το σύστημα κατάταξης για να ευνοηθεί”

Ο Ντικ Χόρντορφ αναφέρθηκε σχετικά με το γεγονός ότι ο Ρότζερ Φέντερερ θα παραμείνει στο τοπ-5 της παγκόσμιας κατάταξης εξαιτίας του συστήματος βαθμολόγησης και των αλλαγών που έγιναν, εκμεταλλευόμενος την δική του επιρροή.

Ο Ελβετός τενίστας θα ολοκληρώσει τη σεζόν στη κορυφαία πεντάδα του κόσμου, παίζοντας μόλις ένα τουρνουά μέσα στο 2020. Ο Φέντερερ, θα έχει μια ιδανική επιστροφή στα courts, αφού θα διατηρήσει τους πόντους που κέρδισε μέσα στο 2019 και θα παραμείνει μπροστά από πολλούς παίκτες

που έκαναν εξαιρετική σεζόν μέσα στο 2020.

Ο Ντικ Χόρντορφ Αντιπρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Τένις, θεωρεί ότι είναι λάθος ο Ρότζερ Φέντερερ να παραμείνει σε αυτή τη θέση παίζοντας μόνο έξι παιχνίδια. Μάλιστα ο Χόρντορφ τόνισε ότι ο Ελβετός αξιοποίησε τη δική του επιρροή για να αλλάξει το σύστημα βαθμολόγησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παραμένοντας στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

”Ο Ρότζερ Φέντερερ άλλαξε το σύστημα βαθμολόγησης για να προστατέψει τον εαυτό του. Είναι άδικο και λάθος αυτό που συνέβη, κατά τη δική μου γνώμη. Παίρνει πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες που τα πήγαν καλύτερα από αυτόν το 2020. Αν δεν άλλαζε αυτό, ο Φέντερερ δεν θα βρίσκονταν στη κορυφαία 50άδα του κόσμου,” τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντικ Χόρφορντ.

Ο 20 φορές κάτοχος Grand Slam εξαιτίας του χειρουργείου που έκανε στο δεξί γόνατο, έμεινε εκτός δράσης και αγωνίστηκε μόνο στο Αυστραλιανό Όπεν. Θέλοντας μάλιστα να αποκατασταθεί στο μέγιστο βαθμό το πρόβλημα, δεν συμμετείχε σε κανένα άλλο τουρνουά, ώστε να είναι έτοιμος για το Αυστραλιανό Όπεν του 2021.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Χόρντορφ: ”Ο Φέντερερ «άλλαξε» το σύστημα κατάταξης για να ευνοηθεί” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα