Xένμαν: ”Ο Τζόκοβιτς μπορεί να ξεπεράσει Φέντερερ και Ναδάλ”

Ο Άλλοτε Νο.4 στη παγκόσμια κατάταξη Τιμ Χένμαν, αναφέρθηκε στη μάχη των τριών, ισχυριζόμενος ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, έχει όλα τα φόντα να ξεπεράσει σε Grand Slam τίτλους, τους Ράφαελ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ.

Κερδίζοντας το 13ο του Roland Garros, ο Ράφα έφτασε αισίως τους 20 τίτλους σε επίπεδο Grand Slam, πιάνοντας στη κορυφή

των Φέντερερ. Μετά από ένα εξαιρετικό τουρνουά που πραγματοποίησε στο Παρισινό Όπεν, ο 34χρονος Ισπανός χωρίς να χάσει κανένα σετ στη πορεία του, νίκησε και τον Νόλε στον μεγάλο τελικό, δείχνοντας την ανωτερότητα του στη χωμάτινη επιφάνεια.

Ο Σέρβος, αν και ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν κερδίζοντας το Aυστραλιανό Όπεν, κάτι στη πορεία δεν λειτούργησε σωστά, χάνοντας μια σπουδαία ευκαιρία στο Us Open και μένοντας έξω από δική του ουσιαστικά απερισκεψία.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Τιμ Χένμαν, ο άλλοτε Νο.4 Βρετανός τενίστας, αναφέρθηκε στη μάχη των τριών, ενώ τόνισε πως ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει όλα τα φόντα και τη προοπτική να ξεπεράσει σε Grand Slam τίτλους τους Φέντερερ και Ναδάλ.

”Αν είχα μια επιλογή για ποιον παίκτη θα καταφέρει να φτάσει τους περισσότερους Grand Slam τίτλους, αυτός θα ήταν ο Τζόκοβιτς,” είπε ο Χένμαν.

”Βλέποντας το παιχνίδι του και τη φυσική του κατάσταση, αλλά και γενικά τον τρόπο που αγωνίζεται, ξεπερνάει σε επίπεδο τον Ρότζερ και τον Ράφα.”Ο Χένμαν αναφέρθηκε ακόμη και στους τραυματισμούς του Ναδάλ, πιστεύοντας πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στα γόνατα συνεχώς θα παίξουν ρόλο στη πορεία και ότι είναι ένας λόγος που θεωρεί πως ο Σέρβος θα τον ξεπεράσει.

”Πιστεύω ότι το σώμα του Ράφα υποφέρει αρκετά από τα προβλήματα που έχει στα γόνατα,” πρόσθεσε ο Χένμαν.

Φυσικά, όλα αυτά είναι σενάρια, τα οποία θα δούμε κατά πόσο εφικτά είναι στο μέλλον και αν τελικά μπορέσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς να ξεπεράσει σε τίτλους Grand Slam τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ, με τη μάχη να φουντώνει ακόμη περισσότερο και το ενδιαφέρον να παραμένει σε υψηλό βαθμό.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Xένμαν: ”Ο Τζόκοβιτς μπορεί να ξεπεράσει Φέντερερ και Ναδάλ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα