Κινγκ: “Θέλουμε περισσότερη υποστήριξη από την ATP”

Η θρυλική Μπίλι Τζιν Κινγκ και ιδρύτρια της WTA δήλωσε την ευγνωμοσύνη της για την στάση που έχει κρατήσει ο οργανισμός απέναντι στο θέμα της Πενγκ περιγράφοντας τα συναισθήματά της ως “πραγματική υπερηφάνεια”.

Ωστόσο, η Κινγκ πιστεύει ότι η ATP θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα για να υποστηρίξει

την WTA στην αντιμετώπιση της κατάστασης της Πενγκ Σουάι.

“Θα ήταν πολύ ωραίο, νομίζω ότι θα θέλαμε περισσότερη υποστήριξη από τους άνδρες”, είπε η ιδρύτρια της WTA στα βραβεία του Sports Illustrated όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε να δει περισσότερα από την την πλευρά του ανδρικού τένις.

“Πάντα ήθελα οι άντρες και οι γυναίκες να είναι μαζί σε έναν οργανισμό. Αυτό είναι πραγματικά το όνειρό μου για εμάς, ήταν πάντα. Θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να βοηθήσουμε το άθλημά μας, επίσης εκτός γηπέδου, με πιο δυνατό και ουσιαστικό τρόπο”

Ενώ η ATP έχει εκδώσει μια δήλωση που ζητά την ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ Σουάι και WTA, δεν ακολούθησαν το παράδειγμά του γυναικείου τουρ για αναστολή των τουρνουά στην Κίνα.

Ένας άλλος θρύλος της WTA, η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, μίλησε ευθέως στην ATP για την αδύναμη στάση της προς την κατάσταση.

Are we to understand that the @ATP would have made the same statement had the player been a male? An atp tour pro?!? Somehow I think not.#embarassing https://t.co/eokSqwXQbu

— Martina Navratilova (@Martina) December 2, 2021

“Καταλαβαίνουμε ότι η ATP δεν θα είχε κάνει την ίδια δήλωση αν ο παίκτης ήταν άνδρας;» Ανέβασε στο Twitter αμέσως μετά τη δημοσίευση της δήλωσης της ATP μαζί με το hashtag #embarassing

Τι λέει η ΔΟΕ για την κατάσταση

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ υποστηρίζει ότι η Πενγκ έδειξε ότι είναι ευγνώμων που επιδιώχθηκε επιτέλους επικοινωνία μαζί της, σε μία δήλωση που αφήνει πολλά ερωτηματικά.

“Είμαστε επίσης σε συζητήσεις με κινεζικούς αθλητικούς οργανισμούς και επίσημους φορείς και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλες οι πτυχές αυτής της υπόθεσης συζητούνται με την κινεζική πλευρά.” ανέφερε ο Μπαχ.

“Με συγκίνησε πολύ η συζήτηση μαζί της. Δεν είναι εύκολο να γίνει μια τέτοια συζήτηση μέσω βίντεο”

“Της προσφέραμε την υποστήριξή της σε όλους τους τομείς. Μπορείτε να κάνετε μια πραγματικά ουσιαστική συζήτηση με έναν αθλητή που βρίσκεται σε μια τόσο εύθραυστη κατάσταση μόνο εάν χτιστεί εμπιστοσύνη και το κοινό σε όλο τον κόσμο δεν ενημερωθεί αμέσως για το περιεχόμενό της”

“Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η εμπιστοσύνη έχει εδραιωθεί μέσω προσωπικής επαφής. Θα συνεχίσουμε αυτή την ανθρωπιστική προσπάθεια και επαφή”

Δανάη Μασκαλέρη

The post Κινγκ: “Θέλουμε περισσότερη υποστήριξη από την ATP” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπίλι Τζιν Κίνγκ, “Θέλουμε, ATP”,bili tzin kingk, “theloume, ATP”