Tίλεϊ: “Δεν έχει υπάρξει ακόμα αίτημα ιατρικής εξαίρεσης”

Ο ισχυρός άνδρας του Australian Open, Κρεγκ Τίλεϊ ξεκαθάρισε με δηλώσεις του την Πέμπτη (9/12), ότι για την ώρα κανένας παίκτης δεν έχει υποβάλλει αίτηση για ιατρική εξαίρεση για να αγωνιστεί στο τουρνουά. 

Ο Τάιλι επανέλαβε ότι οι παίκτες που θέλουν να παίξουν στο πρώτο Grand Slam της σεζόν θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της covid-19 σύμφωνα με την εντολή των υγειονομικών αρχών της πολιτείας της Βικτώριας. 

Ωστόσο, σε ορισμένες

περιπτώσεις οι παίκτες θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στη διοργάνωση ακόμα και να δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι με την προϋπόθεση ότι θα τους έχει δοθεί ειδική ιατρική εξαίρεση, κατόπιν αίτησης. 

“Για να είμαστε ξεκάθαροι. Κανείς δεν μπορεί να παίξει στο Australian Open αν δεν είναι εμβολιασμένος.”, είπε ο Τίλεϊ  σε αυστραλιανό Μέσο.

“Η μόνη προϋπόθεση στην οποία θα μπορούσε να αγωνιστεί χωρίς να έχει κάνει εμβόλιο θα είναι στην περίπτωση τις ιατρικής εξαίρεσης από τις αυστραλιανές αρχές. Βάσει των τελευταίων αναφορών που είδα σήμερα το πρωί κανένας παίκτης δεν έχει αιτηθεί εξαίρεση.”

Το θέμα των ιατρικών εξαιρέσεων το οποίο προέκυψε τις τελευταίες ημέρες και τρεις εβδομάδες μετά από την επίσημη παρουσίαση του τουρνουά, ήταν λογικό να προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά και πολλές εικασίες. 

Ο έλεγχος για τις ιατρικές εξαιρέσεις έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, μετά από την αναφορά  του News Co. Australia ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία για να παίξει στο τουρνουά, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση γι’ αυτό. 

Παράλληλα τα ΜΜΕ της χώρας-και όχι μόνο-κάνουν λόγο για στήριξη του Tennis Australia στον Τζόκοβιτς κάτι που αρνήθηκαν οι διοργανωτές.

Από την πλευρά του ο Premier της Βικτώριας, Ντάνιελ Άντριους είπε ότι έχει ενημερωθεί από το Tennis Australia για τη σύσταση μιας επιτροπής αναθεώρησης σχετικά με τη χορήγηση οποιασδήποτε πιθανής ιατρικής εξαίρεσης. 

“Έχω ενημερωθεί ότι το Tennis Australia εξετάζει στο να θέσει σε εφαρμογή έναν μηχανισμό αναθεώρησης, για παράδειγμα μια ομάδα ιατρικών εμπειρογνωμόνων, για την πιο αυστηρή εξέταση τυχόν ιατρικών εξαιρέσεων που θα χορηγηθούν”, είπε ο Άντριους.

“Αν το Tennis Australia προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία αναθεώρησης για να ελέγξει όλες τις εξαιρέσεις-δεν θα σχολιάσω για κάποια συγκεκριμένα-αυτό νομίζω ότι θα ήταν ένα πολύ καλό βήμα. 

Προς το παρόν σε περίπτωση που ένας παίκτης αιτηθεί ιατρική εξαίρεση, μια ομάδα ειδικών ιατρών εξετάζει τον φάκελο των ιατρικών αρχείων του χωρίς να γνωρίζει το όνομα του παίκτη και στη συνέχεια λαμβάνει την τελική απόφαση. 

Η επόμενη καταλυτική ημερομηνία θα είναι η 28η Δεκεμβρίου (οι πρώτες αφίξεις) εκεί όπου θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος θα παίξει στη Μελβούρνη. Το Australian Open θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 17-30 Ιανουαρίου. 

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Tίλεϊ: “Δεν έχει υπάρξει ακόμα αίτημα ιατρικής εξαίρεσης” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Tίλεϊ, “Δεν,Tilei, “den