Μπεράνκις – Γκριγκέλις: “Δεν το περιμέναμε, χαρούμενοι για τη νίκη μας”

Η Λιθουανία επικράτησε με 3-1 νίκες απέναντι στην εθνική μας ομάδα, εξασφαλίζοντας την επιστροφή της στα play-offs της 1ης κατηγορίας του Davis Cup, ενώ αντίθετα η Ελλάδα θα αγωνιστεί στα αντίστοιχα της 2ης κατηγορίας το 2022. 

Με το 3-0 από την ήττα στο διπλό, να έχει κρίνει τα πάντα, η ελληνική ομάδα κατάφερε να πανηγυρίσει τουλάχιστον μια νίκη, με τον Αλέξανδρο Σκορίλα, μειώνοντας σε 3-1 στην τελευταία σειρά των αγώνων, καθώς το 5ο παιχνίδι δεν θα διεξαχθεί. 

Θυμίζουμε

ότι στο Davis Cup, αν και μία ομάδα χρειάζεται τρεις νίκες, σε περίπτωση που το σκορ είναι 3-0 οι δύο ομάδες παίζουν υποχρεωτικά το 4ο παιχνίδι, όχι όμως και το 5ο για το οποίο αποφασίζουν από κοινού. 

Οι Λιθουανοί μετά από την επικράτησή τους στο διπλό πανηγύρισαν έξαλλα τη μεγάλη αυτή τη νίκη, την οποία δεν πίστευαν ούτε και οι ίδιοι πριν έρθουν στη χώρα μας, κάνοντας φυσικά ειδική αναφορά στο γεγονός ότι από την ελληνική ομάδα απουσίαζε ο Νο3 του κόσμου, Στέφανος Τσιτσιπάς. 

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη μας. Φυσικά ο βασικός κίνδυνος για εμάς, Στέφανος Τσιτσιπάς, δεν αγωνίστηκε, αλλά έτσι είναι το άθλημα μας. Όπως και να έχει σήμερα ήμασταν πιο δυνατοί.”, τόνισε ο Ρικάρντας Μπεράνκις. 

“Το διπλό πήγε εξαιρετικά, δεν είχαμε προβλήματα στο 1ο set. Στο 2ο το ελληνικό δίδυμο σέρβιρε καλύτερα, αλλά εμείς από την πλευρά μας κρατήσαμε το δικό μας και περιμέναμε τις ευκαιρίες μας.”

Από την μεριά του ο Λαουρίνας Γκριγκέλις, ο οποίος σημείωσε ίσως την πιο σημαντική νίκη για τους Λιθουανούς, στο παιχνίδι με τον Μιχάλη Περβολαράκη, εμφανίστηκε ικανοποιημένος, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν περίμενε το 3-0. 

“Η γεύση που μας αφήνει αυτό το Σαββατοκύριακο είναι πραγματικά εκπληκτική. Μια πολύ γλυκιά νίκη. Δεν κρύβω ότι δεν περιμέναμε να κερδίσουμε με 3-0. Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, καθώς η ένταση των αγώνων του Davis Cup είναι πάντα έντονη.”, είπε ο Λιθουανός τενίστας.

“Σήμερα παίξαμε με ένα πολύ καλό δίδυμο. Ήταν ένας πολύ καλό αγώνας, στον οποίο δώσαμε μεγάλη προσοχή τόσο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά και μέσα από την προπόνηση της εβδομάδας δουλέψαμε πολύ γι’ αυτό το διπλό καθώς γνωρίζαμε ότι θα ήταν αρκετά κρίσιμο.”

Θάνος Σταθόπουλος

The post Μπεράνκις – Γκριγκέλις: “Δεν το περιμέναμε, χαρούμενοι για τη νίκη μας” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα