Οσταπένκο: Τελικός πριν από την Σάκκαρη (vids)

Η Γέλενα Οσταπένκο, θα βρεθεί για μια ακόμη χρονιά στον τελικό του Luxermbourg Open, στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον τίτλο της. 

Η Λετονή ξεπέρασε στον ημιτελικό του Σαββάτου (18/9) το εμπόδιο της Ρωσίδας Λιουντμίλα Σαμσόνοβα με 6-1, 7-6(4), ωστόσο η νίκη της μόνο εύκολη δεν ήταν. 

Μπορεί στο 1ο set, να ήταν καταιγιστική και στο 2ο να προηγήθηκε με 5-1(!), ωστόσο χρειάστηκε όχι μόνο το tie-break, αλλά και να κάνει την ανατροπή, καθώς βρέθηκε πίσω με 4/1! 

Η 24χρονη έδειξε “αυτοκτονικές” τάσεις στο 2ο

σκέλος της αναμέτρησης, καθώς σπατάλησε και τις 2 ευκαιρίες για να κλείσει το παιχνίδι με την Σαμσόνοβα να παίρνει πίσω και τα 2 breaks, ωστόσο στο tie-break η Ρωσίδα, έδωσε πίσω τα… δώρα της Λετονής.

Μπορεί να προηγήθηκε με 4/1, όμως από εκεί και πέρα δέχθηκε 6 συνεχόμενους πόντους, χάνοντας με 7/4 και παράλληλα την ευκαιρία να βρεθεί στον 2ο τελικό της καριέρας της, μετά από εκείνον στο Βερολίνο τον περασμένο Ιούνιο.

Για την Οσταπένκο αυτός θα είναι ο 10ος τελικός καριέρας και ο 2ος φέτος, έπειτα από το τον τελικό στην grass-season στο Ίστμπουρν τον οποίον και κατέκτησε επικρατώντας της Ανέτ Κόνταβεϊτ.

Θυμίζουμε ότι η Οσταπένκο είναι μια από τις δύο υποψήφιες αντιπάλους (στον 2ο γύρο) της Μαρίας Σακκάρη, στο τουρνουά της Οστράβα που ξεκινάει την Δευτέρα (20/9), με την 24χρονη να αγωνίζεται στον 1ο γύρο με παίκτρια από τα προκριματικά.

Ακάθεκτη η Τάουσον

Η Δανή Κλάρα Τάουσον, θα είναι η έτερη φιναλίστ στον τελικό του Λουξεμβούργου, με την Νο70 του κόσμου, να κάνει ένα ακόμη εξαιρετικό τουρνουά.

Στον ημιτελικό η 18χρονη έκανε τη μεγάλη έκπληξη επικρατώντας της “ασημένιας” των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Μαρκέτα Βοντρούσοβα, με 6-4, 2-6, 6-4.

Για την Δανή, η οποία έγινε επαγγελματίας μόλις το 2019, αυτός θα είναι ο 2ο τελικός καριέρας, με τον 1ο να είναι τον περασμένο Μάρτιο στη Λυών, όπου επικράτησε της μετέπειτα… “χρυσής” του Τόκιο, Μπελίντα Μπέντσιτς. 

Με τη νέα εκπληκτική της πορεία, η Τάουσον έκανε άλμα 17 θέσεων στην κατάταξη και από την Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο53 του κόσμου, ενώ σε περίπτωση κατάκτησης θα βρεθεί στο Νο52.

Ο τελικός της Κυριακής (19/9) θα ξεκινήσει στις 16:00GR. 

SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

Θάνος Σταθόπουλος

The post Οσταπένκο: Τελικός πριν από την Σάκκαρη (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα