Μπάρτι: Στα χνάρια του ειδώλου της

Η Άσλεϊ Μπάρτι έγινε η πρώτη Αυστραλή τενίστρια που κατακτά το Wimbledon Championships, μετά από το 1980.

Τότε, ήταν η Ίβον Γκούλαγκονγκ Κόουλι που είχε στεφθεί πρωταθλήτρια στο Λονδίνο για 2η φορά στην καριέρα της (η 1η το 1971). Χρειάστηκαν να περάσουν 41 χρόνια για να ξαναπανηγυρίσει τίτλο η Αυστραλία στο απλό γυναικών του Wimbledon.

Αφού πρώτα ζήτησε την άδεια της Κόουλι, να φορέσει outfit που θυμίζει πάρα πολύ εκείνο που φορούσε

η εμβληματική Αυστραλή 50 χρόνια πριν, η Μπάρτι το πήρε… προσωπικά και πετυχαίνοντας επτά υπέροχες νίκες, χάνοντας μόλις δυο sets (14-2) στην πορεία της, μιμήθηκε την σπουδαία κατάκτηση του 1971.

Η 25χρονη, Νο1 τενίστρια του κόσμου, έχει δηλώσει επανειλημμένα πως θαυμάζει πάρα πολύ την Ίβον Γκούλαγκονγκ Κόουλι και θέλοντας να πάρει λίγη από την τύχη που είχε το το είδωλό της τότε, κατέβηκε να παίξει στο Λονδίνο φορώντας ένα σύνολο, σχεδόν ίδιο με αυτό που φορούσε η τότε 20χρονη, Κόουλι.

Και στο τέλος δικαιώθηκε. Κατέκτησε τον 1ο της τίτλο στο Wimbledon το 2021, όπως είχε κάνει η Γκούλαγκονγκ πριν 50 χρόνια, φτάνοντας για 1η φορά στην καριέρα της, στον τίτλο του Λονδρέζικου Major.

Μάλιστα, στις δηλώσεις της αμέσως μετά τον τελικό, δάκρυσε όταν ρωτήθηκε για την Κόουλι, λέγοντας με σφιγμένη φωνή: “Ελπίζω να την έκανα περήφανη”.

WIMBLEDON MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-2h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Μπάρτι: Στα χνάρια του ειδώλου της appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα