Αποσύρθηκε από το Μαϊάμι ο Βαβρίνκα

17:56 1/3/2024 - Πηγή: Tennis24

Δε θα αγωνιστεί στα πρώτα δύο Masters της χρονιάς ο Σταν Βαβρίνκα, γνωστοποιώντας την είδηση μέσα από δική του ανακοίνωση. Ο 38χρονος Ελβετός έφτασε σ’ αυτή την απόφαση μετά από συνεννόηση με την ομάδα του, και έχοντας δει τα αγωνιστικά του πατήματα στις πρώτες διοργανώσεις που συμμετείχε το 2024.

Ηττήθηκε στην πρεμιέρα του στο Australian Open από τον Αντριάν Μαναρινό, είχε μία νίκη και μια ήττα στο 250άρι του Μπουένος Άιρες, ενώ έχασε και στο πρώτο του παιχνίδι στο Ρίο, από τον

Ντίαζ Φακούντο Ακόστα. Οι εμφανίσεις του δεν τον έπεισαν πως έχει βρει το ρυθμό που θέλει, και όντας μετά από επέμβαση θέλει να δώσει χρόνο στον εαυτό του.

“Δυστυχώς πρέπει να ανακοινώσω ότι δε θα μπορώ να παίξω σε Indian Wells και Μαϊάμι. Είναι δύο απίστευτα τουρνουά, αλλά επιστρέφω από ένα μεγάλο χειρουργείο, και έχοντας παίξει μερικά τουρνουά μέχρι τώρα το συζητήσαμε με την ομάδα μου, και αποφασίσαμε πως το καλύτερο θα είναι να χτίσουμε στην αποθεραπεία και την προπόνηση.

Αλήθεια χαίρομαι που είμαι και πάλι στο Tour, να αγωνίζομαι, και αυτό μου δίνει έξτρα κίνητρο να επιστρέφω στις προπονήσεις στο κορτ. Στόχος μου είναι να πιάσω ξανά τα υψηλότερα επίπεδα, και για να το πετύχω αυτό θα πρέπει να δουλεύω σκληρά κάθε μέρα.”

Πρέπει να είμαι υπομονετικός, και να δώσω στο κορμί μου το χρόνο που χρειάζεται. Αλλά για την ώρα στοχεύω να επιστρέψω στο χώμα. Αλήθεια λατρεύω την clay season, και ελπίζω να είμαι έτοιμος μέχρι τότε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φαν μου και για τη στήριξη. Δουλεύω σκληρά, μέσα και έξω από το κορτ, και θα είμαι πίσω σε μερικές εβδομάδες.”

Miami update:
OUT: Wawrinka
IN: Galan
Next: Hijikata

— Entry List Updates (@EntryLists) March 1, 2024

Στα δύο μεγάλα τουρνουά των ΗΠΑ ο Βαβρίνκα μετράει πολλές συμμετοχές ανά το παρελθόν, αλλά και μεγάλες πορείες. Στο Indian Wells έχει αγωνιστεί 12 φορές και είναι μία φορά φιναλίστ (2017). Παράλληλα έχει φτάσει άλλες δύο φορές ως τα προημιτελικά (2011, 2008), και άλλες 6 φορές ως τους “16”.

Στο Μαϊάμι μετρά λιγότερες παρουσίες. Έχει παίξει 10 φορές στη διοργάνωση και έχει φτάσει τρεις φορές ως τον 3ο γύρο. Τελευταία φορά αγωνίστηκε εκεί το 2019, όταν και έχασε στην πρεμιέρα του, ενώ στο IW έπαιξε τελευταία φορά πέρυσι, όπου ηττήθηκε στον 3ο γύρο από τον Γιανίκ Σίνερ με 6-1, 6-4.

The post Αποσύρθηκε από το Μαϊάμι ο Βαβρίνκα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα