Τζόκοβιτς: “Θέλω αυτό το τρόπαιο όσο και οι άλλοι”

Με ρεκόρ 36-14 στο ATP Finals και πέντε τίτλους στο τουρνουά των “8” κορυφαίων της σεζόν, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι το μεγάλο φαβορί (και) για τη φετινή διοργάνωση.

Ο Σέρβος έχει γνωρίσει μόλις δύο ήττες τη φετινή χρονιά (και έναν αποκλεισμό με default), σε σύνολο 42 αγώνων που έχει δώσει και πηγαίνει στο Λονδίνο με μεγάλο κίνητρο για να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν.

Αν και ο τελευταίος του τίτλος στο ATP Finals ήταν πριν πέντε χρόνια (2015), ο Νόλε είναι

ο κορυφαίος τενίστας των τελευταίων χρόνων στα indoors τουρνουά.

“Ερχόμενος εδώ, γνωρίζοντας ότι έχω εξασφαλίσει το Νο1 για φέτος, μου αφαιρεί λίγο από την πίεση αλλά την ίδια στιγμή δεν αλλάζει τίποτα καθώς βρίσκομαι εδώ για να κερδίσω το τρόπαιο. Θέλω να κερδίσω όλα τα παιχνίδια μου και να κρατήσω το τρόπαιο. Θέλω αυτόν τον τίτλο όσο και όλοι όσοι βρίσκονται εδώ. Ελπίζω πραγματικά να τελειώσω αυτή τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Οι επιτυχίες που έχω εδώ τα τελευταία 10 χρόνια, με κάνουν να νιώθω πιο άνετα και πιο σίγουρο” είπε στην επίσημη συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή από το Λονδίνο.

Πέρυσι, ο Σέρβος δεν μπόρεσε να περάσει τη φάση των ομίλων, για πρώτη φορά από το 2011 και φέτος έχει επιστρέψει με ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να φτάσει έως το τέλος.

Ο Τζόκοβιτς βρίσκεται στον όμιλο “Tokyo 1970” μαζί με τους Ντανίλ Μεντβέντεφ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

“Ο Σάσα και ο Ντανίλ είναι ίσως οι πιο φορμαρισμένοι τενίστες αυτή τη στιγμή στα indoors. Έχουν κερδίσει από τουρνουά τελευταία. Αυτοί οι τύποι είναι ψηλοί και έχουν μεγάλο σερβίς κάτι που βοηθάει πολύ σε αυτή την επιφάνεια. Από τη βασική γραμμή είναι εξίσου σταθεροί, με δυνατά backhands και forehand επίσης. Είναι ολοκληρωμένοι παίκτες, με πανομοιότυπο στυλ παιχνιδιού. Πρέπει να παίξεις το καλύτερό σου τένις για να τους κερδίσεις σε indoors” είπε ο 33χρονος.

Όσον αφορά για τον Σβάρτμσαν τον οποίον θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του ομίλου τη Δευτέρα, ο Νόλε υπολογίζει πολύ στον Αργεντινό, παρά το 5-0 που έχει απέναντί του.

“Δεν έχει παίξει ξανά σε αυτό το court αλλά αυτό ίσως του αφαιρεί την πίεση ότι πρέπει να τα πάει καλά. Ο Ντιέγκο είναι σε φοβερή φόρμα φέτος. Κάνει την καλύτερη χρονιά της ζωής του και του αξίζει να βρίσκεται εδώ. Έχω μεγάλο σεβασμό απέναντί του, είναι ένας αντίπαλος που δεν φοβάται και ένας από τους πιο γρήγορους στο tour”

ATP FINALS DRAW | OOP (-2h)

The post Τζόκοβιτς: “Θέλω αυτό το τρόπαιο όσο και οι άλλοι” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα