Αλκαράθ: “Νιώθω μεγάλη αυτοπεποίθηση τώρα”

Έχοντας βάλει τέλος στο διάστημα των 8 μηνών χωρίς τίτλο, ο Κάρλος Αλκαράθ είναι αποφασισμένος να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και στο Μαϊάμι, προερχόμενος από την κατάκτηση του τίτλου στο Indian Wells Masters την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο 20χρονος Ισπανός, έγινε μόλις ο δεύτερος τενίστας στην ιστορία, μετά τον Ναδάλ, που πριν κλείσει τα 21 του χρόνια φτάνει τους πέντε τίτλους σε τουρνουά της σειράς ATP Masters 1000 και πλέον είναι έτοιμος να διεκδικήσει το Double

Sunshine και να γίνει μόλις ο 8ος τενίστας που καταφέρνει να κατακτήσει τα δύο πρώτα Masters της σεζόν, back to back.

“Νιώθω υπέροχα, με μεγάλη αυτοπεποίθηση αυτή τη στιγμή. Πιστεύω ότι παίζω σπουδαίο τένις. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο Μαϊάμι ξανά, ένα ξεχωριστό μέρος για μένα όπου έχω παίξει σπουδαίο τένις στο παρελθόν. Νιώθω τέλεια σωματικά και ψυχολογικά και είμαι έτοιμος γι’αυτό το τουρνουά” είπε στη συνέντευξη Τύπου την Τρίτη από το Hard Rock Stadium.

Ο Αλκαράθ αναφέρθηκε και στο πόσο σημαντικό είναι που έχει στην ομάδα του τον Χουάν Κάρλος Φερέρο ο οποίος τον έχει αναλάβει από τα 14 του χρόνια και μαζί έχουν ξεκινήσει να χτίζουν μια σπουδαία καριέρα για τον νεαρό τενίστα από τη Μούρθια.

Αποκαλύπτοντας για το ποια είναι η λέξη κλειδί που μπορεί να ακούσει από το στόμα του προπονητή του και να αλλάξει το ρου ενός αγώνα, ο Αλκαράθ είπε: “Εξαρτάται από το πως με βλέπει εκείνη τη στιγμή. Αν ζορίζομαι, τι προβλήματα αντιμετωπίζω, μου λέει διάφορα ανάλογα την περίσταση. Όμως, μπορώ να σας πω αυτό που μου λέει τις περισσότερες φορές: “χαμογέλα”

Συνεχίζοντας την αναφορά του στον Φερέρο, ο Αλκαράθ τόνισε τη σημαντικότητα της παρουσίας του 44χρονου προπονητή στο box του αλλά και όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα του.

“Σημαίνει πολλά για μένα. Προφανώς και είναι μεγάλο στήριγμα, κάθε φορά που είναι στο box. H στήριξή του είναι πολύ ξεχωριστή για μένα. Έχουμε περάσει πολλά μαζί, νομίζω έξι χρόνια τώρα. Ήταν μεγάλο το ταξίδι. Ξεκινήσαμε όταν έπαιζα ακόμα στα juniors και ταξίδευε μαζί μου στα Grade 4 τουρνουά.

Έχουμε κάνει σπουδαία δουλειά μαζί. Ξοδεύουμε πολύ χρόνο στα τουρνουά αλλά και εκτός διοργανώσεων. Έχουμε πολύ καλή σχέση, τόσο επαγγελματική όσο και προσωπική. Έχω μάθει πολλά από αυτόν” είπε χαρακτηριστικά ο Αλκαράθ.

Ο Αλκαράθ θα μάθει τον αντίπαλό του στο 2ο γύρο του Miami Open την Πέμπτη που θα προκύψει από την αναμέτρηση Καρμπάγιες Μπαένα-Βούκιτς.

Πέρυσι, ο Ισπανός είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Masters της Φλόριντα, χάνοντας από τον Γιάνικ Σίνερ ενώ το 2022 είχε κατακτήσει το τουρνουά, κερδίζοντας τον Κάσπερ Ρουντ στον τελικό.

MIAMI OPEN MEN’S DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-6h)

The post Αλκαράθ: “Νιώθω μεγάλη αυτοπεποίθηση τώρα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα