Αλκαράθ και Μεντβέντεφ απειλούν τον Τζόκοβιτς για το No1

Ως ο κορυφαίος της παγκόσμιας κατάταξης θα ξεκινήσει τις προσπάθειές του στη Μελβούρνη ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που από την ερχόμενη Δευτέρα (15/1) θα έχει να υπερασπιστεί 2.000 βαθμούς, και θα μειωθεί αισθητά η διαφορά του από τον No2 του κόσμου, Κάρλος Αλκαράθ.

Οι δύο κορυφαίοι των ATP Rankings θα απέχουν 200 βαθμούς στην κατάταξη με το ξεκίνημα του “Happy Slam”, και έτσι θα διεκδικούν επί ίσοις όροις την πρωτιά μέχρι το τέλος της διοργάνωσης, με πιθανή συνάντησή τους στον μεγάλο τελικό.

Πέρυσι ο 20χρονος

Ισπανός δεν αγωνίστηκε στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, και έτσι δεν έχει να υπερασπιστεί βαθμούς στην Αυστραλία. Ωστόσο δεν είναι και ο μόνος που “απειλεί” για το No1, μιας  και ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ έχει μαθηματικές πιθανότητες.

Ο No3 του κόσμου συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή 7.555 βαθμούς και με αν κατακτήσει τον τίτλο στην Αυστραλία μπορεί να αναρριχηθεί στην παγκόσμια κατάταξη. Αλλά για να φτάσει στην κορυφή, δε θα πρέπει οι Τζόκοβιτς και Αλκαράθ να φτάσουν στα ημιτελικά.

Μεντβέντεφ και Αλκαράθ ενδέχεται να συναντηθούν στην 4άδα, αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, ενώ το άλλο πιθανό ζευγάρι του ημιτελικού είναι οι Τζόκοβιτς και Σίνερ. Προς το παρόν, όμως, είναι τρεις οι διεκδικητές του No1 για μετά τη Μελβούρνη, και οι δύο κορυφαία της κατάταξης αυτή τη στιγμή είναι και τα μεγάλα φαβορί.

The post Αλκαράθ και Μεντβέντεφ απειλούν τον Τζόκοβιτς για το No1 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα