Wimbledon: 20 χρόνια μετά το “θαύμα” του Ιβανίσεβιτς (vids)

14:47 9/7/2021 - Πηγή: Tennis24

Ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της διοργάνωσης. Ένα επίτευγμα το οποίο κρατάει μέχρι τώρα. Ο Γκόραν Ιβανίσεβιτς θα τρελάνει το All England Club το 2001, σημειώνοντας κάτι που κανείς δεν έχει καταφέρει μέχρι τις ημέρες μας. 

Μετά από τρεις φορές φιναλίστ (1992, 1994, 1998), αλλά και σοβαρούς τραυματισμούς που τον έφεραν κάτω από την πρώτη 100άδα ο αριστερόχειρας Κροάτης εξασφαλίσει την ελευθέρας (wild card) πηγαίνοντας στο Wimbledon

ως Νο125 του κόσμου!

Εκεί κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό κατακτώντας μάλιστα και το τρόπαιο το οποίο είναι και το μοναδικό Grand Slam στην καριέρα του Ιβανίσεβιτς.

Με το ολοκληρωτικό serve & volley παιχνίδι του, αλλά και το εξαιρετικό του forehand ο Ιβανίσεβιτς διάνυσε μια πορεία αποκλείοντας μεγάλα ονόματα της εποχής. Φυσικά σε όλο αυτό τον δρόμο υπήρχαν και οι συγκυρίες που τον βοήθησαν να φτάσει ψηλά. 

Για παράδειγμα ο Νο1 του ταμπλό και μεγάλο φαβορί Πιτ Σάμπρας, που βρισκόταν στο ίδιο μέρος του ταμπλό που ήταν και ο Ιβανίσεβιτς, έπεσε “θύμα” έκπληξης από τον νεαρό τότε, Ρότζερ Φέντερερ, στον 4ο γύρο, ενώ μετά ο Ελβετός γνώρισε την ήττα από τον Βρετανό (το μοναδικό που τον έχει κερδίσει στο Wimbledon), Τιμ Χένμαν. 

Παρά το γεγονός αυτό ο Ιβανίσεβιτς νίκησε σπουδαίους αντιπάλους όπως τους Κάρλος Μόγια, Άντι Ρόντικ και Μαράτ Σάφιν, ενώ στον ημιτελικό επικράτησε και του Τιμ Χένμαν μετά από ένα δραματικό 5σετο. 

Ο τελικός είχε κι αυτός τη δική του ιστορία κι αυτό γιατί η ασταμάτητη βροχή, δεν επέτρεψε να ολοκληρωθεί την Κυριακή, αλλά την Δευτέρα 9 Ιουλίου, με τους 10.000 θεατές να δημιουργούν μια πραγματικά ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα στο κεντρικό κορτ.

Μετά από κάτι περισσότερο από 3 ώρες ο Ιβανίσεβιτς επικράτησε του Πατ Ράφτερ με 6-3, 3-6, 6-3, 2-6, 9-7 κι έγινε ο μοναδικό παίκτης που έχει κατακτήσει τον τίτλο ως Νο125, αλλά και ο μοναδικός με wild card. 

“Νομίζω ότι ονειρεύομαι. Αγγίζω το τρόπαιο και είναι υπέροχο. Δεν με νοιάζει αν κερδίσω άλλον αγώνα στη ζωή μου. Αυτό είναι το τέλος του κόσμου!”, είχε δηλώσει ο Κροάτης μετά το τέλος του αγώνα. Σαν σήμερα 9 Ιουλίου 2001…

The man who put wild into wild card.

20 years ago today, Goran Ivanisevic's dream finally came true at #Wimbledon pic.twitter.com/9qYS0FOHIl

Wimbledon (@Wimbledon) July 9, 2021

The post Wimbledon: 20 χρόνια μετά το “θαύμα” του Ιβανίσεβιτς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα