WTA: Άδικη η απόφαση των διοργανωτών

11:05 7/6/2019 - Πηγή: Tennis24
Κατά της απόφασης των διοργανωτών να τοποθετήσουν τους γυναικείους τελικούς εκτός Philippe Chatrier, καταφέρθηκε η WTA

Ανακοίνωση με την οποία τονίζει την απογοήτευσή της, σχετικά με τον καθορισμό των δύο γυναικείων ημιτελικών σε Suzanne Lenglen και Simone-Mathieu, εξέδωσε η Ένωση Επαγγελματιών Τενιστριών (WTA), δια του προέδρου της Στιβ Σίμον.

Οι διοργανωτές του Γαλλικού Όπεν, τοποθέτησαν νωρίς τα δύο γυναικεία ματς Μπάρτι-Ανισίμοβα και Κόντα-Βοντρούσοβα τα οποία θα ξεκινήσουν μαζί στις 12:00GR σε Lenglen και Mathieu αντίστοιχα.

Οι Γάλλοι αποφάσισαν το κεντρικό court Philippe

Chatrier να το διαθέσουν αποκλειστικά για τους δύο ανδρικούς ημιτελικούς Φέντερερ-Ναδάλ στις 13:50GR και Τζόκοβιτς-Τιμ αμέσως μετά, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την αντίδραση της WTA.

“Αντιλαμβανόμαστε ότι ο προγραμματισμός γίνεται με βάση τις προβλέψεις του καιρού και κατανοούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο Roland Garros. Ωστόσο, είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι που και οι δύο ημιτελικοί των γυναικών, θα γίνουν στα εξωτερικά courts. Η απόφαση είναι άδικη και ακατάλληλη. Οι τέσσερις γυναίκες που παίζουν πολύ καλά και έφτασαν μέχρι εδώ, έχουν κερδίσει το δικαίωμα να παίξουν στα μεγαλύτερα γήπεδα.

“Πιστεύουμε ότι υπήρχαν κι άλλες πιθανές λύσεις που θα ευνοούσαν, τόσο τους παίκτες όσο και τους θεατές” ανέφερε χαρακτηριστικά η δήλωση του Σίμον.

Αντίθετη άποψη, φαίνεται πως έχουν οι διοργανωτές που αντιλαμβάνονται τη μη εμπορικότητα των δύο γυναικείων αναμετρήσεων με αποτέλεσμα να επεκτείνουν ακόμα περισσότερο την πολιτική των εισιτηρίων.

Υπό το φόβο της βροχής, οι Γάλλοι όχι μόνο τοποθέτησαν τους δυο ημιτελικούς στα μικρότερα γήπεδα αλλά δίνουν τη δυνατότητα σε όσους έχουν ground tickets (των 20€) να παρακολουθήσουν τα δύο ματς!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Παρασκευής:

COURT PHILIPPE CHATRIER (13:50GR)
3-Roger Federer (Switzerland) v 2-Rafa Nadal (Spain)
1-Novak Djokovic (Serbia) v 4-Dominic Thiem (Austria)

COURT SUZANNE LENGLEN (12:00GR)
8-Ashleigh Barty (Australia) v Amanda Anisimova (U.S.)

COURT SIMONNE MATHIEU (12:00GR)
26-Johanna Konta (Britain) v Marketa Vondrousova (Czech Republic)

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP

The post WTA: Άδικη η απόφαση των διοργανωτών appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα