United Cup: “Λύτρωση” Ζβέρεφ στο διπλό και στον τελικό η Γερμανία (vids)

17:37 6/1/2024 - Πηγή: Tennis24

Τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του United Cup πανηγυρίζει η “εφτάψυχη” Γερμανία, που κατάφερε να επικρατήσει της Αυστραλίας στο δραματικό tie του ημιτελικού, και να κλείσει “ραντεβού” με την Πολωνία σε 15 ώρες από τώρα, στην Ken Rosewall Arena.

The moment Team Germany earned their spot in the #UnitedCup final

pic.twitter.com/BsMq0ODv0s

United Cup (@UnitedCupTennis) January 6, 2024

Ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός της διοργάνωσης τα είχε όλα και ήταν παντελώς αμφίρροπος από την αρχή μέχρι το τέλος. Την πρώτη νίκη πανηγύρισαν οι (πλέον) φιναλίστ, με την Αντζελίκ Κέρμπερ να κάνει την ανατροπή επί της Άιλα Τομιάνοβιτς και να δίνει προβάδισμα στη χώρα της (4-6, 6-2, 7-6(7).

Με το ίδιο νόμισμα απάντησαν οι “οικοδεσπότες” στο δεύτερο ματς, καθώς στο μονό των ανδρών ο Άλεξ Ντε Μινόρ επέστρεψε από χαμένο set και κέρδισε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, για να ισοφαρίσει σε 1-1 τη σειρά και να κάνει το μικτό διπλό… τελικό (5-7, 6-3, 6-4).

Με τη νίκη αυτή, μάλιστα, ο Αυστραλός εξασφάλισε την παρουσία του στο Top-10 των ATP Rankings για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ονειρική εβδομάδα για τον 24χρονο τενίστα, που πριν λίγες μέρες κέρδισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, στις προσπάθειες της Εθνικής του να προκριθεί στην 8άδα.

Παρά την πολύωρη μάχη με τον Ντε Μινόρ, ο Ζβέρεφ μπήκε ξανά στο κορτ και συνεργάστηκε με την Λάουρα Σίγκεμουντ, κόντρα στους Μάθιου Έμπντεν και Στορμ Χάντερ. Συνολικά ο “Σάσα” έφτασε τις 5(!) ώρες καθαρού αγώνα, και παρά την ήττα του στο δεύτερο ματς ήταν καθοριστικός για την πρόκριση των Γερμανών.

Μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά αγώνα, και ένα super tie-break… θρίλερ, το γερμανικό δίδυμο επικράτησε με 7-6(2), 6-7(2), 15-13, για να κάνει το 2-1 στο tie και να προκριθεί στον τελικό του Σίδνεϊ. Εκεί περιμένει η πανίσχυρη Πολωνία των Ίγκα Σφιόντεκ και Χούμπερτ Χουρκάτς, που “καθάρισε” με 3-0 τη Γαλλία στον πρώτο ημιτελικό.

UNITED CUP DRAWS & RESULTS | SCHEDULE

The post United Cup: “Λύτρωση” Ζβέρεφ στο διπλό και στον τελικό η Γερμανία (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα