Rothesay Classic: Η Οσταπένκο λύγισε την Βίνους και μπήκε 8άδα (vids)

Σ’ ένα από τα πιο δραματικά παιχνίδια του τουρνουά στο Μπέρμιγχαμ, η Γέλενα Οσταπένκο κατάφερε να λυγίσει την 43χρονη Βίνους Γουίλιαμς μετά από 2,5 ώρες με την Λετονή να επικρατεί με 6-3, 5-7, 6-3 συμπληρώνοντας τα προημιτελικά της διοργάνωσης. 

Η Γουίλιαμς ήταν συγκλονιστική, καθώς βρέθηκε πίσω στα set, πήρε ιατρικό τάιμ-άουτ στο 2ο set, όπου έσβησε και match-point, ενώ στο 3ο βρέθηκε μπροστά με break, αλλά τελικά η κούραση την κατέλαβε, μετά την 3ωρη πρεμιέρα

της, με την Οσταπένκο να φτάνει στην πρόκριση. 

Η Γουίλιαμς βρέθηκε μπροστά με break στο 1o set, παίρνοντας προβάδισμα με 3-2, όμως η Οσταπένκο με 4 σερί games το κατέκτησε με 6-3 κάνοντας το 1-0. Στο 2ο set ήταν η σειρά της Λετονής να προηγηθεί με break (3-2), έτοιμη να σερβίρει για τη νίκη στο 9ο game, ωστόσο η Γουίλιαμς όχι μόνο το έσβησε (5-4), αλλά στη συνέχεια με 3 διαδοχικά games έφτασε στο 7-5 και στο 1-1.

From 5-3 down and saving a match point… @Venuseswilliams is back in it!#RothesayClassic pic.twitter.com/KkYqE9fbeX

wta (@WTA) June 22, 2023

Μάλιστα στο decider set η Αμερικανίδα και 7 φορές κάτοχος Grand Slam, με σερί 8-1 πόντους πήρε τα δύο πρώτα games (2-0), όμως κάπου εκεί άρχισε η κούραση. Η Οσταπένκο με 3 κερδισμένα game έκανε το 3-2 με την Γουίλιαμς να ισοφαρίζει σε 3-3. 

Η συνέχεια όμως άνηκε στην Λετονή και Νο2 του ταμπλό, που με νέο σερί κατέκτησε τα τελευταία 3 games του αγώνα και μαζί την πρόκριση για τα προημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την προερχόμενη από τα προκριματικά Πολωνή, Μαγκνταλένα Φρεχ. 

Προημιτελικά – Παρασκευή 23 Ιουνίου

Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα (Τσεχία) – Λίντα Φρουβίρτοβα (Τσεχία)Λιν Ζου (Κίνα) – Ρεμπέκα Μαρινό (Καναδάς)Χάριετ Νταρτ (Μ. Βρετανία) – Αναστάσια Ποταπόβα (Ρωσία)Μαγκνταλένα Φρεχ (Πολωνία) – Γέλενα Οσταπένκο (Λετονία)

ROTHESAY CLASSIC SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-2h)

The post Rothesay Classic: Η Οσταπένκο λύγισε την Βίνους και μπήκε 8άδα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα