Paris Masters: Πρώτη νίκη καριέρας στο Παρίσι για Σίνερ (vids)

Ο Γιάνικ Σίνερ έσπασε το ρόδι στο Rolex Paris Masters με τον Ιταλό να σημειώνει την πρώτη νίκη στην καριέρα του στο τουρνουά, επικρατώντας με ανατροπή του Αμερικανού και Νο42 στον κόσμο, Μακένζι ΜακΝτόναλντ με 6-7(6), 7-5, 6-1 μετά από 2 ώρες και 16 λεπτά σ’ ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε στις 02:35 (τοπική ώρα), ξημερώματα Πέμπτης. 

Sinner’s Late Late Show @janniksin defeats McDonald 6-7 7-5 6-1

to earn a first ever victory at the #RolexParisMasters pic.twitter.com/sYcyjMRTLu

Tennis TV (@TennisTV) November 2, 2023

Αυτό ήταν και το μοναδικό Masters 1000 στο οποίο ο Σίνερ δεν είχε σημειώσει νίκη έχοντας ηττηθεί στις δύο φορές που έχει συμμετάσχει από τους Κάρλος Αλκαράθ (2021) και από τον Ελβετό Μαρκ-Αντρέα Χάσλερ πέρσι. 

Ο Ιταλός ωστόσο από την άλλη επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα καθώς αυτή ήταν η 13η νίκη του στα τελευταία 14 παιχνίδια στα οποία φυσικά συμπεριλαμβάνονται οι δύο τίτλοι στα 500άρια τουρνουά σε Πεκίνο και Βιέννη. 

Ο Σίνερ είχε για μια ακόμη φορά “σύμμαχο” το εξαιρετικό του service κερδίζοντας το 85% των πόντων πίσω από το πρώτο service (41/48), σταμάτησε στους 29 winners, υπέπεσε σε 35 αβίαστα λάθη, με τα 23 από αυτά να προέρχονται από το forehand, ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 4 από τις 8 ευκαιρίες για break. 

Μάλιστα θα μπορούσε να είχε τελειώσει νωρίτερα τη συνάντηση καθώς στο 1ο set είχε την ευκαιρία να το κλείσει το service του μετά το break που έκανε στο 9ο game (5-4), ωστόσο ο ΜακΝτόναλντ κατάφερε να το πάρει πίσω ισοφαρίζοντας σε 5-5. 

Το set κρίθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Αμερικανός έφτασε σε 4 mini-breaks (1/2, 4/2, 6/5, 8/6) για να το κατακτήσει και να προηγηθεί με 1-0 βάζοντας δύσκολα στον Ιταλό και Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Στο 2ο set ο Σίνερ ανέβασε ακόμη περισσότερο το ποσοστό του στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο service (94%) και αφού δεν κατάφερε να φτάσει σε break στην πρώτη του απειλή στο 4ο game, το έκανε στο καθοριστικό 12ο και με 7-5 οδήγησε το παιχνίδι σε decider set

Sinner strikes back @janniksin forces a third set against McDonald at 2am local time! #RolexParisMasters pic.twitter.com/WUKHHWI29c

Tennis TV (@TennisTV) November 2, 2023

Εκεί τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τον Ιταλό ο οποίος με 5 σερί games μετέτρεψε το 1-1 σε 6-1 σφραγίζοντας την πρόκριση στους “16” του Rolex Paris Masters για πρώτη φορά στην καριέρα του εκεί όπου θα βρει τον Άλεξ ντε Μινόρ που με τη σειρά του επικράτησε του Ντούσαν Λάγιοβιτς με 4-6, 6-4, 6-4. 

PARIS MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAWS | OOP (-1h)

The post Paris Masters: Πρώτη νίκη καριέρας στο Παρίσι για Σίνερ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα