Madrid Open: Πέταξε για τις “16” η Σάκκαρη (vid)

Εξαιρετική για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο Mutua Madrid Open η Μαρία Σάκκαρη, μιας και επιβλήθηκε εύκολα της Σλόουν Στίβενς με 6-1, 6-3, μέσα σε 64 αγωνιστικά λεπτά στο Arantxa Sanchez Stadium, και πήρε εμφατικά την πρόκριση για τη φάση των “16”.

Η περσινή ημιφιναλίστ δεν έχει χάσει ούτε ένα set στα 2 παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα, και θέλει να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό. Μετράει, μάλιστα, και 13 νίκες σε 16 ματς με τον Ντέιβιντ Γουίτ στο πλευρό της, και η δουλειά τους αποτυπώνεται

ιδανικά στο κορτ.

Σήμερα η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια χάρισε μόλις 4 games στην No33 του κόσμου, που προερχόταν από 7 διαδοχικές νίκες στο χώμα. Κατέκτησε τον τίτλο στο Ρουέν της Γαλλίας χάνοντας μόλις 2 set, και ήταν σε εξαιρετική φόρμα μέχρι να συναντήσει τη Σάκκαρη.

Αυτή ήταν και η δεύτερη συνάντησή τους στο WTA Tour, με τη Μαρία να κάνει το 2/2 κόντρα στην 31χρονη Αμερικανή. Το πρώτο τους παιχνίδι ήταν στο 1000άρι του Τορόντο το 2022, με την No6 της παγκόσμιας κατάταξης να παίρνει τη νίκη σε ματς που κρίθηκε στα 3 set.

Στον τέταρτο γύρο της Μαδρίτης η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θ’ αντιμετωπίσει μία εκ των Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια και Έμα Ναβάρο. Με νίκη θα προσπεράσει στο Live Ranking την Κίνγουεν Ζενγκ και θ’ ανέβει στο No7, καθώς η Κινέζα αποκλείστηκε στο δεύτερο γύρο.

Για να διατηρηθεί στο No6 μετά το 1000άρι της ισπανικής πρωτεύουσας, θα πρέπει να κάνει καλύτερη πορεία από τη Μαρκέτα Βοντρούσοβα. Η Τσέχα θα παίξει αύριο με την 16χρονη Μίρα Αντρέεβα και μία ενδεχόμενη ήττα της θα έκανε τα πράγματα πιο ευνοϊκά για τη Μαρία.

Το ματς:

Σχετικά με την έκβαση του αγώνα, η Σάκκαρη είχε απολογισμό 18 winners και 2 άσους, σ’ αντίθεση με την Στίβενς που είχε μόλις 6 winners και έναν άσο. 15 ήταν τα αβίαστα για τη Μαρία και 16 για την Αμερικανή, ενώ η Ελληνίδα υπέπεσε και σε 2 διπλά σφάλματα.

Παράλληλα, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια είχε 77% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (20/26), ήταν συνεπής από το δεύτερο (58%, 11/19), μετουσίωσε σε break 5/7 ευκαιρίες της, και την ίδια ώρα έσβησε 2/3 BP της αντίπαλής της.

Στο πρώτο set αμφότερες ξεκίνησαν με hold (1-1), όμως η συνέχεια άνηκε εξ’ ολοκλήρου στη Σάκκαρη, που με σερί 5 κερδισμένων games έκανε εμφατικά το 1-0. Αξιοποίησε κάθε BP της, ενώ η ίδια δεν επέτρεψε στην Στίβενς να φτάσει κοντά στο break (6-1).

Στο δεύτερο set το παιχνίδι έγινε πιο ανταγωνιστικό. Η Μαρία ναι μεν ξεκίνησε με break δίχως να χαρίσει πόντο στο service της Αμερικανής, αλλά η απάντηση της Στίβενς ήταν άμεση, αφού μετά από τριπλό BP κατάφερε να “σπάσει” τη Σάκκαρη και να ισοφαρίσει (1-1).

Στο αμέσως επόμενο game η Στίβενς πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα, το κράτησε ως το 5ο game (3-2), όμως η Ελληνίδα τενίστρια ανέκτησε τα ινία με νέο break στη συνέχεια. Στο 7ο game η Μαρία αξιοποίησε το διπλό BP της και πλησίασε κατά πολύ στη δεύτερη νίκη.

Δίχως να υπάρξει νέο BP από την Στίβενς η Σάκκαρη έκανε διαχείριση του προβαδίσματός της, και μετά από διπλό MP από το service της αντίπαλής της έφτασε στη νίκη, που της δίνει τη δυνατότητα να διευρύνει το σερί νικών της, και να συνεχίσει την πορεία της στη Μαδρίτη.

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Madrid Open: Πέταξε για τις “16” η Σάκκαρη (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα