MAMMA MIA! ΤΙ ΤΙΤΛΟΣ! ΤΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! ΤΙ ΣΙΝΕΡ! (VIDS)

O Γιάνικ Σίνερ άντεξε, επέμενε, πίστεψε, επέστρεψε και έφτασε σε μια ιστορική ανατροπή απέναντι στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ επικρατώντας με 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3 μετά από 3 ώρες και 45 λεπτά κατακτώντας τον 1ο major τίτλο στην καριέρα του! 

Ο Σίνερ έγινε ο πρώτος Ιταλός (σε άνδρες και γυναίκες) που κατακτά το Australian Open, αλλά και ο νεαρότερος παίκτης που φτάνει στην κατάκτηση της Μελβούρνης μετά από τον Νόβακ Τζόκοβιτς το 2008. 

Παράλληλα

για να φτάσει στον τίτλο ο Σίνερ χρειάστηκε να κερδίσει τους τρεις κορυφαίους Ρώσους παίκτες (Χατσάνοφ, Ρούμπλεφ, Μεντβέντεφ), αλλά και τον Νο1 του κόσμου και 10 φορές πρωταθλητή του τουρνουά, ενώ επίσης κέρδισε για 3ο σερί τελικό τον Μεντβέντεφ μετά το Πεκίνο και τη Βιέννη το 2023 μειώνοντας ακόμα περισσότερο τη μεταξύ τους διαφορά σε 4-6. 

Από την πλευρά του ο Μεντβέντεφ, υπέστη την 3η ήττα του σε τελικό του Australian Open, αλλά και την 2η με τον ίδιο τρόπο μετά από το 2022 όπου αν και προηγήθηκε με 2-0 ηττήθηκε στη συνέχει με 3-2 από τον Ράφα Ναδάλ.

Ο Σίνερ τελείωσε τον τελικό με 14 άσους (5 διπλά λάθη), πέρασε το 61% των πρώτων service (61%) κερδίζοντας το 74% των πόντων (65/88), αλλά και το 54% στο δεύτερο (30/56), σταμάτησε στους 50 winners (44 ο Μεντβέντεφ), αλλά και 49 αβίαστα λάθη (57 ο Μεντβέντεφ), έσβησε τα 8/12 break-points του Ρώσου, ενώ από την μεριά του εκμετελλεύτηκε τις 4 από τις 9 ευκαιρίες για break. 

Στα πρώτα 2 sets ο Μεντβέντεφ ήταν κυρίαρχος στο court. Ήταν επιθετικός, κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο για τον Ρώσο, ο οποίος ήθελε να τελειώνει τον τελικό όσο πιο γρήγορα μπορύσε, έχοντας παραμείνει 20 και πλέον ώρες στο γήπεδο στα προηγούμενα 6 παιχνίδια. 

Ο Νο3 του κόσμου, έσπασε δύο φορές το ασταθές service του Σίνερ (δύο breaks είχε δεχθεί σε όλο το τουρνουά μέχρι τον τελικό) και μετά από 36 λεπτά έκανε το 1-0 παίρνοντας προβάδισμα στον τελικό. 

Η αναλαμπή του Σίνερ παρά το 0-2…

Το 2ο set ήταν copy-paste με το 1ο με τον Σίνερ να βρίσκει δύσκολα πρώτα service και τον Μεντβέντεφ να συνεχίζει να επιτίθεται στο δεύτερο service του Ιταλού. Μετά από ένα μεγάλο hold του Σίνερ (1-1) όπου χρειάστηκε να σβήσει 4 break-points, ο Μεντβέντεφ έφτασε σε break (3-1) το οποίο και εξαργύρωσε κάνοντας το 4-1. 

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Ρώσος βρήκε και νέο break αμέσως μετά και με το 4ο σερί κερδισμένο game του έφτασε στο 5-1 παίρνοντας τις μπαλες στα χέρια του για να κλείσει και το 2ο σκέλος του τελικού. 

Ωστόσο, εκεί ο Σίνερ άρχισε να…εμφανίζεται στο court και να βγάζει αντίδραση. Μπορεί το πρώτο του break στο παιχνίδι με το οποίο μείωσε σε 5-2 να μην έφτασε, όμως ο Ιταλός άρχισε να δείχνει βελτίωση σε όλα τα επίπεδα. 

Ο Σίνερ μείωσε σε 5-3, προηγήθηκε με 0/30 στο 9ο game, είχε μάλιστα και break-point, όμως ο Μεντβέντεφ κατάφερε έστω και δύσκολα να κάνει το 6-3 και παράλλλα να προηγηθεί με 2-0! 

Το ξεκίνημα της αντεπίθεσης

Στο 4ο set Σίνερ και Μεντβέντεφ ήταν ιδιαίρερα προσεκτικοί. Από τη μια πλευρά ο Σίνερ έπαιζε πλέον με την πλάτη στον τοίχο και από τη άλλη ο Μεντβέντεφ άρχισε να αισθάνεται στο σώμα του όλη την κούραση από το τουρνουά. 

Με τους δύο φιναλίστ να κρατούν το service τους ο Σίνερ έκανε το break σε καθοριστικό σημείο και σγκεκριμένα στο 10ο game μειώνοντας σε 2-1 μέσα σε αποθέωση από το κοινό που μέχρι εκείνη την ώρα έβλεπαν έναν μονότονο τελικό. 

Ο Σίνερ πλέον απειλούσε ξεκάθαρα όλα τα service-games του Μεντβέντεφ ενώ από την πλευρά του έφτανε σε σχετικά εύκολα holds θυμιζοντας πολύ τον αγώνα του ημιτελικού κοντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Όπως και στο 3ο set έτσι και στο 4ο o Σίνερ “χτύπησε” ακριβώς την κατάλληλη στιγμή και με break και πάλι στο 10ο game έκανε το 6-4 ισοφαρίζοντας σε 2-2 βάζοντας φωτιά στον τελικό. 

Στο decider set ο Σίνερ πίεσε ακόμα περισσόρερο τον εξαντλημένο Μεντβέντεφ που προσπαθούσε να παραμένει μέσα στο παιχνίδι αντέχοντας σε μεγάλα ράλι, αλλά ο Ιταλός ήταν εκείνος που του έδωσε το τελικό “χτύπημα” βρίσκοντας break στο 6ο game κάνοντας το 4-2 και αμέσως μετά το 5-2. 

Ο Ρώσος μείωσε με εύκολο hold σε 5-3, αλλά ο Σίνερ έκλεισε τον τελικό με μια…ρουκέτα από το forehand σφραγιζοντας τον ιστορικό πρώτο major τίτλο στην καριέρα του. 

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post MAMMA MIA! ΤΙ ΤΙΤΛΟΣ! ΤΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! ΤΙ ΣΙΝΕΡ! (VIDS) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα