Libema Open: Back to back πρωταθλήτρια η Αλεξαντρόβα (vids)

Τον τίτλο της WTA 250 διοργάνωσης στην Ολλανδία κατέκτησε για 2η συνεχόμενη χρονιά η Εκατερίνα Αλεξαντρόβα, νικώντας στον μεγάλο τελικό την Βερόνικα Κουντερμέτοβα με 4-6, 6-4, 7-6(3), μετά από τρεις ώρες και 7 λεπτά.

Title RETAINED

Ekaterina Alexandrova goes BACK-TO-BACK in s-Hertogenbosch!#LibemaOpen pic.twitter.com/0bVf6FVNrz

wta (@WTA) June 18, 2023

Η 28χρονη Ρωσίδα

κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, μιας και είχε χάσει το 1ο set του τελικού, και να “λυγίσει” την No1 του ταμπλό στο tie-break του decider, για να φτάσει στον 4ο τίτλο της καριέρας της.

Αναφορικά με την εξέλιξη του παιχνιδιού, στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης η πρωταθλήτρια ξεκίνησε να σερβίρει πρώτη, όμως υπέστη break από νωρίς και έχασε το ισχνό προβάδισμα (2-1).

Κατάφερε να απαντήσει άμεσα, αλλά δέχθηκε ξανά break στο 5ο game (3-2), και με love service game η No14 του κόσμου πήρε διαφορά, την οποία και κράτησε μέχρι τέλους για να κάνει ένα δυναμικό βήμα προς τον τίτλο (6-4).

Στο 2ο set, και πάλι η Αλεξάντροβα σέρβιρε πρώτη, και ενώ πάλι κρατούσε το προβάδισμα στα χέρια της μέχρι του δρόμου τα μισά, στο 5ο game δέχθηκε break και άλλαξαν παροδικά οι ισορροπίες (3-2).

Η απάντηση της No26 του κόσμου ήταν και πάλι άμεση (3-3), πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ με μικρή απόσταση, και στο φινάλε του 2ου μέρους έκανε νέο break, για να στείλει την αναμέτρηση στο decider (6-4).

Εκεί, αμφότερες έθεσαν ως προτεραιότητα την ακεραιότητα των service τους, και χωρίς να επιτρέψουν απειλές από την αντίπαλη μεριά οδηγήθηκαν στο tie-break, για να κριθεί εκεί ο τίτλος (6-6). Μετά από σχεδόν 15 λεπτά “μάχης”, η Αλεξαντρόβα κέρδισε με επιμέρους σκορ 7-3, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή (7-6(3).

CAREER SINGLES TITLE #4

Ekaterina Alexandrova | #LibemaOpen pic.twitter.com/2OMOqmFiBu

wta (@WTA) June 18, 2023

The post Libema Open: Back to back πρωταθλήτρια η Αλεξαντρόβα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα