Italian Open: Με φόντο την “4αδα”

Η Μαρία Σάκκαρη θα ριχτεί στη μάχη του Internazionali BNL D’ Italia, με φόντο την πρόκρισή της στα ημιτελικά. Άνευ αγώνα, προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς…

Μετά τη “μεγάλη” Πέμπτη όπου διεξήχθησαν 40 αγώνες, μόνο στο απλό ανδρών και γυναικών, το πρόγραμμα της Παρασκευής είναι σαφώς πιο μαζεμένο αλλά εξίσου συναρπαστικό.

Τα ονόματα των Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαρη ξεχώριζαν για μια ακόμη ημέρα, μέχρι που ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία η απόσυρση

του Ρότζερ Φέντερερ από τα προημιτελικά του θεσμού.

Περίπου στις 17:00GR, ήταν προγραμματισμένο ο Στέφανος Τσιτσιπάς να μπει στο κεντρικό court του Foro Italico και να βρεθεί αντιμέτωπος για τρίτη φορά με το παιδικό του είδωλο.

Ο Ελβετός όμως, απέσυρε τη συμμετοχή του λόγω τραυματισμού στο δεξί του πόδι και έτσι ο Στεφ πήρε την πρόκριση για τους “4” καλύτερους του τουρνουά, άνευ αγώνα. Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Ναδάλ-Βερντάσκο.

Λίγο αργότερα στο ίδιο court (20:30GR-Cosmote TV), η υπερφορμαρισμένη Μαρία Σάκκαρη θα συναντήσει για πρώτη φορά την Κριστίνα Μλαντένοβιτς η οποία στη Ρώμη παίζει το καλύτερό της τένις στη χρονιά, προερχόμενη από μια παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Η 26χρονη Γαλλίδα, πρώην Νο10 και νυν Νο63 της παγκόσμιας κατάταξης, από τότε που πρόσθεσε στην ομάδα της τον Σάσα Μπαγίν, έχει ξαναβρεί τον εαυτό της και στη Ρώμη μετράει πέντε σερί νίκες, προερχόμενη από τα προκριματικά, όπως και η Σάκκαρη.

Στην πορεία προς τα προημιτελικά, η Μλαντένοβιτς κέρδισε τις Καρολίν Γκαρσία, Μπελίντα Μπένσιτς και Άσλει Μπάρτι, τρεις πολύ υπολογίσιμες αντιπάλους.

Από την άλλη, η Σάκκαρη μετράει 10 νίκες στα τελευταία 11 ματς που έχει δώσει στο χώμα, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της πιο φορμαρισμένης τενίστριας στο tour. Η μεγάλη νίκη επί της Πέτρα Κβίτοβα το βράδυ της Πέμπτης, αναμένεται να δώσει επιπλέον αυτοπεποίθηση στην 23χρονη Σπαρτιάτισσα.

Αζαρένκα και Πλίσκοβα που παίζουν στις 15:30GR η διασταύρωση του ζευγαριού Σάκκαρη-Μλαντένοβιτς στα ημιτελικά.

Υπολογίσιμα εμπόδια έχουν τα δύο μεγάλα φαβορί για τον τίτλο στη Ρώμη, Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο υπερασπιστής του τίτλου και κορυφαίος όλων των εποχών στο χώμα, αντιμετωπίζει στις 15:30GR τον επίσης αριστερόχειρα συμπατριώτη του, Φερνάντο Βερντάσκο ο οποίος προέρχεται από δύο μεγάλες και εξαντλητικές νίκες την Πέμπτη κόντρα σε Ντόμινικ Τιμ και Κάρεν Κατσάνοφ.

Αντίθετα, ο Ράφα έχασε μόλις δύο games κόντρα σε Σαρντί και Μπασιλασβίλι, δείχνοντας να έχει αφήσει πίσω του την ήττα από τον Τσιτσιπά στη Μαδρίτη και πως το χώμα της Ρώμης του ταιριάζει καλύτερα.

Στο τελευταίο ματς του Centrale (22:00GR), ο φορμαρισμένος και πρωταθλητής της Μαδρίτης, Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο που πριν τη Ρώμη είχε να πανηγυρίσει τρία χρόνια νίκη στο χώμα.

Ο Αργεντίνος, Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης, προηγείται 15-4 του Ντελ Πότρο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις ενώ έχει το απόλυτο στο χώμα (3-0) με μόλις ένα χαμένο σετ (7-1).

Τζόκοβιτς και Ντελ Πότρο θα γνωρίζουν τον αντίπαλό τους στα ημιτελικά που θα προκύψει από την αναμέτρηση Νισικόρι-Ζβάρτσμαν νωρίτερα στο Grandstand (14:30GR).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας και οι ώρες των αγώνων στη Ρώμη

Court Centrale
15:30GR Rafael Nadal vs Fernando Verdasco
20:30GR Maria Sakkari vs Kristina Mladenovic – Cosmote TV
22:00GR Novak Djokovic vs Juan Martin Del Potro

Grandstand
14:30GR Kei Nishikori vs Diego Schwartzman
16:30GR Johana Konta vs Marketa Vondrousova

Stadio Pietrangeli
15:30GR Victoria Azarenka vs Karolina Pliskova

ITALIAN OPEN MEN’S DRAW | ITALIAN OPEN WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Italian Open: Με φόντο την “4αδα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα