Τσιτσιπάς: “Δύο φορές πιο δύσκολο από σήμερα”

Για τρίτη φορά ο Στέφανος θα συναντήσει τον Ρότζερ Φέντερερ στο tour

Για τον προημιτελικό της Παρασκευής κόντρα στο ίνδαλμά του, Ρότζερ Φέντερερ μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη σπουδαία νίκη επί του Φάμπιο Φονίνι για τον 3ο γύρο του Rome Masters.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, κέρδισε δύο Ιταλούς μέσα στη Ρώμη σε διάστημα λίγων ωρών την Πέμπτη (Σίνερ, Φονίνι) και αργά το βράδυ σφράγισε τον σπουδαίο προημιτελικό με τον Ελβετό Βασιλιά την Παρασκευή (17:30GR).

“Είναι ένας Θρύλος του αθλήματος και τρέφει τον

σεβασμό όλων μας. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι δύο φορές πιο δύσκολο απ’ότι σήμερα. Νομίζω ότι με το μαχητικό μου πνεύμα και την πνευματική μου αντοχή κι αν βρεθώ σε καλή ημέρα, μπορώ να κάνω κάτι” είπε ο Στέφανος ενόψει της τρίτης συνάντησης με τον Φέντερερ στo ATP Tour.

Ο 20χρονος Αθηναίος με καταγωγή απ’την Καρδίτσα, κέρδισε τον Φέντερερ στην πρώτη τους συνάντηση, για τους “16” του Australian Open 2019, μετά από μια επική μάχη 3 ωρών και 45 λεπτών, με σκορ 6-7(11), 7-6(3), 7-5, 7-6(5).

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Ελβετός πήρε την εκδίκησή του με νίκη 6-4, 6-4 στον τελικό του Dubai Championships.

Τα δεδομένα, τώρα, είναι κάπως διαφορετικά με τον Στέφανο να προέρχεται από εξαιρετικές εμφανίσεις στο χώμα και τη συμμετοχή του στον τελικό της Μαδρίτης. Από την άλλη, ο Φέντερερ αγωνίζεται μόλις στο δεύτερο χωμάτινο τουρνουά του εδώ και τρία χρόνια, δείχνοντας σαφώς περισσότερο ευάλωτος στην κόκκινη επιφάνεια σε σχέση με το hard court.

Ο Τσιτσιπάς μετράει 29 νίκες φέτος, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον τενίστα ενώ έχει φτάσει τουλάχιστον στα προημιτελικά στα οχτώ από τα 13 τουρνουά που έχει πάρει μέρος.

ATP INTERNAZIONALI BNL D’ ITALIA SINGLES DRAW | OOP

The post Τσιτσιπάς: “Δύο φορές πιο δύσκολο από σήμερα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα