Indian Wells: Ο Τσιτσιπάς διέλυσε τον Τιάφο και πέρασε στους “16” (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο καλύτερο παιχνίδι του στο τουρνουά, έκανε ό,τι ήθελε στο court κόντρα στον Φράνσις Τιάφο επικρατώντας με 6-3, 6-3 μέσα σε 79 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 4ο γύρο του Indian Wells

Stef speeds forward

An impressive performance from @steftsitsipas as he fends off Tiafoe to lock up a spot in R4 at Indian Wells!#TennisParadise pic.twitter.com/iHhapkDq5e

Tennis TV (@TennisTV) March 10, 2024

Αυτή ήταν η 11η νίκη στη σεζόν για τον Τσιτσιπά (11-4), αλλά και η 1η μετά από 7 σερί ήττες κόντρα σε Top-20 παίκτη και συγκεκριμένα από τον περασμένο Οκτώβριο στο Παρίσι απέναντι στον Κάρεν Χατσάνοφ. 

Ο Νο11 του κόσμου τελείωσε την αναμέτρηση με 11 άσους (ένα μόλις διπλό λάθος), κέρδισε το 70% των πόντων πίσω από το πρώτο service (28/40), αλλά και 56% στο δεύτερο (14/25), έσβησε 3/4 break-point του Τιάφο, ενώ από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε τις 4 από τις 6 ευκαιρίες για break. 

Ο Έλληνας τενίστας σημείωσε 9 winners περισσότερους από τον Τιάφο (22-13), είχε ένα λιγότερο λάθος από τον Αμερικανό (18-19), κέρδισε τους 8 από τους 15 πόντους που διεκδίκησε πάνω στο φιλέ, την ίδια ώρα που ο αντίπαλός του είχε 12/17. 

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε εκρηκτικά την αναμέτρηση καθώς στα πρώτα 23 λεπτά είχε καταφέρει να πάρει προβάδισμα με 5-1(!) έχοντας σπάσει δύο φορές το service του Τιάφο (2-0, 5-1) παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set

Εκεί ο Αμερικανός εκμεταλλεύτηκε τα μαζεμένα λάθη του Τσιτσιπά με μεγαλύτερο το μοναδικό διπλό λάθος στο παιχνίδι που του χάρισε και το break μειώνοντας σε 5-2 και στη συνέχεια σε 5-3, με τον Έλληνα τενίστα να μην αφήνει τη δεύτερη ευκαιρία να πάει χαμένη κλείνοντας το set με 6-3 κάνοντας το 1-0. 

Το 2ο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να πιέζει και πάλι το service του Τιάφο και μ’ ένα επιβλητικό break (love game) πήρε προβάδισμα με 2-1 και αμέσως μετά με ένα δύσκολο hold όπου χρειάστηκε να σβήσει break-point του Αμερικανού έκανε το 3-1. 

Λίγο αργότερα ακολούθησε ένα ακόμα δύσκολο κράτημα από τον Τσιτσιπά που χρειάστηκε να σώσει δύο break-points του Τιάφο φτάνοντας στο 5-3 για να ακολουθήσει ένα ακόμα εντυπωσιακό break με το οποίο έκλεισε την αναμέτρηση σφραγίζοντας την πρόκριση. 

Στον επόμενο γύρο ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Γίρι Λεχέτσκα που έκανε την έκπληξη λίγο αργότερα, κερδίζοντας με 2-0 σετ το Νο5 του ταμπλό, Αντρέι Ρούμπλεφ.

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-10h)

The post Indian Wells: Ο Τσιτσιπάς διέλυσε τον Τιάφο και πέρασε στους “16” (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα