Τζόκοβιτς: “Ξέρω ότι μπορώ να παίξω καλύτερο τένις”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραδέχθηκε ότι δεν απέδωσε το καλύτερο τένις του απέναντι στον Αλεκσάνταρ Βούκιτς, στην επιστροφή του στο Indian Wells μετά το 2019, ωστόσο τόνισε ότι μπορεί να βελτιώσει τα λάθη του παιχνίδι με παιχνίδι και να παίξει καλύτερο τένις. 

“Ξέρω πάντα ότι μπορώ να παίξω καλύτερο τένις.”, είπε ο Νο1 του κόσμου στη συνέντευξη Τύπου. “Προφανώς είμαι πολύ αυτοκριτικός, αλλά νομίζω ότι είναι αυτό πολύ σημαντικό γιατί σε βάζει στη σωστή νοοτροπία να θέλεις να δουλεύεις περισσότερο και να ασχολείσαι με τη διαδικασία βελτίωσης σε καθημερινή βάση ή να τελειοποιείς

το παιχνίδι σου και να διορθώνεις τα λάθη που έκανες στον προηγούμενο αγώνα ή στην προηγούμενη προπόνηση.”

“Αυτό λοιπόν θα συνεχίσω να κάνω και ελπίζω να χτίσω το παιχνίδι μου, καθώς το τουρνουά διαρκεί 10-14 ημέρες. Αυτό σου επιτρέπει να κάνεις προπονήσεις μεταξύ των αγώνων και σου επιτρέπει να δουλέψεις πάνω σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες του παιχνιδιού.”

“Νομίζω ότι όσο εξελίσσεται το τουρνουά, ότι το παιχνίδι μου θα βελτιώνεται παράλληλα, θα νιώθω πιο σίγουρος για τον εαυτό μου και τις πιθανότητες να πάω μακριά στο τουρνουά. Πρέπει να το πάω βήμα-βήμα.”

Ο κάτοχος 5 τίτλων στο Indian Wells αποκάλυψε ότι αισθανόταν νευρικός στην αρχή του αγώνα με τον Βούκιτς, αλλά από την άλλη αυτό τον έκανε να πιέσει και να δοκιμάσει ακόμα περισσότερο τον εαυτό του. 

“Προφανώς κάποια στιγμή ήμουν προβληματισμένος γιατί έχασα set και μετά στις αρχές του 3ου ήταν ακόμα πιο έντονο. Ωστόσο, είπα μέσα μου να μείνω στον αγώνα και να προσπαθήσω να ανεβάσω το επίπεδο.”

“Πρέπει να του δώσω (σ.σ Βούκιτς) τα εύσημα γιατί ήταν εξαιρετικός. Σέρβιρε καλά, είχε εκπληκτικά χτυπήματα με το forehand στο τέλος του 2ου set, αλλά και στην αρχή του 3ου και ήταν δίκαια μέσα στο ματς. Θα μπορούσα να είχα κάνει κάποια πράγματα καλύτερα; Ναι, φυσικά θα μπορούσα. Αλλά νομίζω ότι υπάρχει λιγότερη…σκουριά για τον επόμενο αγώνα και για τη συνέχεια του τουρνουά.”

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος κυνηγάει το 41ο ATP Masters 1000 στην καριέρα του, αλλά και τον 6ο τίτλο στην Καλιφόρνια θα παίξει στον επόμενο γύρο με τον lucky loser Ιταλό, Λούκα Νάρντι. 

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-10h)

The post Τζόκοβιτς: “Ξέρω ότι μπορώ να παίξω καλύτερο τένις” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα