Davis Cup: Την τελευταία στιγμή ο Τσιτσιπάς, νέο “όχι” από Σακελλαρίδη

Με λιγότερο από ένα μήνα να απομένει για την κρίσιμη αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Ρουμανία για τα πλέι-οφ του World Cup I του Davis Cup, η εθνική ομάδα έχει να αντιμετωίσει δύο σοβαρούς ‘πονοκεφάλους” όσον αφορά τον Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά και τον Στέφανο Σακελλαρίδη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tennis24 ο 19χρονος Έλληνας τενίστας και Νο449 του κόσμου, απάντησε αρνητικά σε μια

πρώτη προσέγγιση για να αγωνιστεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο με την εθνική κάτι που έχει γίνει ακόμη δύο φορές στο παρελθόν κόντρα στις αναμετρήσεις με τον Εκουαδόρ (Φεβρουάριος 2023) και με τη Σλοβακία (Σεπτέμβριος 2023). 

Φυσικά, υπάρχει ακόμα χρόνος για να δούμε αν η Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης και ο Σακελλαρίδης βρουν τη λύση προκειμένου ο ταλαντούχος Έλληνας τενίστας αγωνιστεί με τα χρώματα της εθνική μας ομάδα στο Davis Cup για πρώτη φορά στην καριέρα του. 

Η παραπάνω είδηση σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά στη συνέντευξη Τύπου μετά από την πρεμιέρα του κόντρα στον Ζιζού Μπεργκς, που θέλουν τον Νο1 Έλληνα τενίστα να αποφασίζει την τελευταία στιγμή θα τη συμμετοχή του τον ερχόμενο Φεβρουάριο, δημιουργούν έναν προβληματισμό και μια αμφιβολία για τη σύνθεση της Ελλάδας στην αναμέτρηση με τους Ρουμάνους στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

“Θα δώσω στον εαυτό μου μια-δυο εβδομάδες πριν πάω την απόφαση. Το Τour είναι πολύ δύσκολο και απαιτητικό. Είναι από τα λίγα αθλήματα που ζητούν από τους παίκτες κάθε εβδομάδα να είναι σε κάποιο τουρνουά, σε κάποια άλλη χώρα. Είναι φυσιολογικό να τραυματίζονται κάποιοι παίκτες και έχω προσέξει τον τελευταίο καιρό ότι υπάρχουν πολλοί που δεν είναι καλά. Μπορεί να δείχνουν ότι είναι καλά, αλλά κάποια πράγματα δεν βγαίνουν προς τα έξω. Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση το ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, διότι το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες”, δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Από τη μεριά της η ΕΦΟΑ δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω την κατάσταση, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς για την ώρα τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. “Τα θέματα που αφορούν την Εθνική ομάδα είναι πολύ ευαίσθητα και δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο.”, δήλωσε στο Tennis24 ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Δημήτρης Σταματιάδης. 

Αναμφίβολα η περίπτωση του Στέφανου Τσιτσιπά είναι πιο ξεκάθαρη, καθώς ο Νο7 του κόσμου βρίσκεται στη Μελβούρνη για το Australian Open και κανείς δεν γνωρίζει και το πού θα φτάσει στο τουρνουά, αλλά κυρίως σε τι κατάσταση θα είναι όσον αφορά το θέμα της μέσης του, επομένως το να ζητάει χρόνο είναι κάτι που ήταν και αναμενόμενο. 

Από την άλλη πλευρά μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί το θέμα του Στέφανου Σακελλαρίδη. Θυμίζουμε ότι στο Davis Cup του περασμένου Σεπτεμβρίου ο Έλληνας τενίστας δεν είχε συμμετάσχει λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων στην Ασία όπως είχε επιβεβαιώσει στη συνέντευξη Τύπου και ο Απόστολος Τσιτσιπάς που είχε αναλάβει προσωπικά το θέμα, ενώ μην ξεχνάμε ότι οι δυο τους βρέθηκαν μαζί αρκετές ημέρες στην αρχή του έτους στο United Cup

“Επειδή αυτό το θέμα το έχω αναλάβει προσωπικά, όπως έχω κάνει μ’ όλους τους αθλητές, να τους καλέσω εγώ στην Εθνική ομάδα” είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Απόστολος Τσιτσιπάς

“Έκανα αρκετές συνομιλίες με την οικογένεια του κ. Σακελλαρίδη, τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνους για το αγωνιστικό του πρόγραμμα, αλλά δυστυχώς ο Στέφανος Σακελλαρίδης τώρα είναι σε αγωνιστικές δραστηριότητες στην Ασία.”

“Είχε κανονίσει αγώνες εκεί, και προφανώς επειδή πάει καλά στα τουρνουά που αγωνίζεται, αποφάσισε να παρατείνει την αγωνιστική του δραστηριότητα στην Κίνα, δε θα έχει προφανώς τώρα την ευκαιρία να παίξει στους αγώνες της Εθνικής.”

“Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι σε μία αγωνιστική άνοδο ο Στέφανος, δε μπορούμε να τον κατηγορήσουμε για τίποτα. Ήταν μία απόφαση προσωπική. Είναι σε μία αρκετά μικρή ηλικία, είναι σχεδόν 19 ετών, οπότε σεβόμαστε την απόφασή του, του ευχόμαστε τα καλύτερα, και σε ένα μελλοντικό Davis Cup θα είναι κοντά μας πιστεύω”.

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Ρουμανία στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων για τα πλέι-οφ του World Cup I του Davis Cup, σε μια αναμέτρηση που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 3-4 Φεβρουαρίου.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Davis Cup: Την τελευταία στιγμή ο Τσιτσιπάς, νέο “όχι” από Σακελλαρίδη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα