Australian Open: Μέσα ο Τζόκοβιτς – Έξω η Σερίνα (entry list)

Μετά το ATP Cup, το όνομα του Σέρβου δηλώθηκε και στο Australian Open, μετά από τις λίστες συμμετοχών που δημοσίευσαν οι διοργανωτές, την ίδια ώρα που τα αυστραλιανά ΜΜΕ κάνουν λόγο για συμμετοχή του Νο1 του κόσμου στη Μελβούρνη με ιατρική εξαίρεση. 

Αντίθετα

δεν θα συμμετάσχει στο πρώτο Grand Slam της σεζόν η Σερίνα Γουίλιαμς, με την 41χρονη να μην νιώθει ακόμα έτοιμη να επιστρέψει στα κορτ μετά από τον τραυματισμό της στο πόδι στο φετινό Wimbledon

Η Σερίνα θα είναι η 2η σημαντική απουσία από το γυναικείο ταμπλό, μετά από την Μπιάνκα Αντρέσκου, η οποία ανακοίνωσε την απόσυρσή της από το τουρνουά για προσωπικούς της λόγους. 

“Αναμφίβολα μια τέτοιου είδους απόφαση είναι πάντα δύσκολη. Ωστόσο, σωματικά δεν είμαι στην κατάσταση που θα ήθελα για να αγωνιστώ στο τουρνουά. Η Μελβούρνη είναι από τις αγαπημένες μου πόλεις και ανυπομονώ να παίζω κάθε χρόνο εκεί.”, δήλωσε η Σερίνα.

Τι ισχύει με Τζόκοβιτς

Ο Νο1 του κόσμου, αναμένεται να βρεθεί στην Αυστραλία, αρχικά για το ATP Cup, ενώ αργότερα θα αγωνιστεί όπως όλα δείχνουν, στο πρώτο Grand Slam της σεζόν. 

Ο Σέρβος, ο οποίος δεν έχει αποκαλύψει ακόμα την κατάσταση του εμβολιασμού του, αναμένεται να συμμετάσχει στη διοργάνωση με δύο τρόπους: Είτε να αποδείξει τον πλήρη εμβολιασμό του ή κατόπιν αιτήματος ιατρικής εξαίρεσης, προκειμένου να πάρει βίζα, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ταξιδέψει στην Αυστραλία στις 14 Δεκεμβρίου για την υποχρεωτική καραντίνα των 14ων ημερών. 

Η πολιτειακή κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας (πρωτεύουσα Σίδνεϊ) δεν έχει την ίδια πολιτική με αυτή της Βικτώριας, κάτι που ήταν γνωστό από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, είχε ξεκαθαρίσει ότι θα βγάλει βίζα στους ανεμβολίαστους αρκεί φυσικά να τηρηθούν τα πρωτόκολλα υγεία και η υποχρεωτική καραντίνα των δύο εβδομάδων, αλλά και να υπάρχουν αιτήσεις από τις πολιτειακές κυβερνήσεις.

Ο Τζόκοβιτς αναμένεται να χρησιμοποιήσει την ίδια “συνταγή” και στο Australian Open, μετά από τα “παραθυράκια” που άνοιξαν οι διοργανωτές για τους μη εμβολιασμένους παίκτες την περασμένη εβδομάδα. 

Με τις παραπάνω εξελίξεις, οι οποίες και πάλι δεν ξεκαθαρίζουν πλήρως το τοπίο, ο Νο1 του κόσμου θα προσπαθήσει να φτάσει τους 10 τίτλους στο Australian Open, αλλά και να γίνει ο πρώτος παίκτης ο οποίος θα κατακτήσει το 21ο Grand Slam αφήνοντας πίσω του τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ που έχουν από 20.

Κανονικά Οσάκα και Ναδάλ

Η Άσλεϊ Μπάρτι, η οποία βρίσκεται στην Αυστραλία εδώ και πάνω από 1,5 μήνα έχοντας ξεκινήσει την προετοιμασία της, θα δώσει κανονικά το παρών στη Μελβούρνη ούσα στην κορυφή της λίστας στο γυναικείο ταμπλό. 

Το παρών θα δώσει και η κάτοχος του τίτλου Ναόμι Οσάκα, η οποία αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση με στόχο το 5ο Grand Slam της καριέρας της και το 3ο στη Μελβούρνη, ενώ η νικήτρια του US Open, Έμα Ραντουκάνου θα κάνει το ντεμπούτο της στη διοργάνωσης ως Νο19 το ταμπλό.

Στους άνδρες εκτός από τον Τζόκοβιτς, το 21ο Major θα προσπαθήσει να διεκδικήσει και ο Ράφα Ναδάλ, με τον 35χρονο Ισπανό να μετράει μόλις έναν τίτλο στη Μελβούρνη (2009), αλλά και τέσσερις χαμένους τελικούς με τον πιο πρόσφατο να είναι το 2019.

Ο Ναδάλ αναμένεται να επιστέψει στα κορτ, το επόμενο 10ημερο σε τουρνουά επίδειξης στο Άμπου Ντάμπι, ωστόσο θα μείνει εκτός ATP Cup για να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για τη Μελβούρνη. 

Από ελληνικής πλευράς ο Στέφανος Τσιτσιπάς και περσινός ημιφιναλίστ έχει τοποθετηθεί στο Νο4 του ταμπλό, ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα είναι στο Νο6 κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Το Australian Open θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 17-30 Ιανουαρίου.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Australian Open: Μέσα ο Τζόκοβιτς – Έξω η Σερίνα (entry list) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα