ATP Cup: Με 18 παίκτες από το Top-20 η φετινή διοργάνωση

Οι 16 χώρες που θα αγωνιστούν στην 3η έκδοση του ATP Cup, θα εκπροσωπηθούν συνολικά από 18 παίκτες που βρίσκονται στο Top-20 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Μοναδικές απουσίες είναι αυτές των Ράφα Ναδάλ (Νο6) και του Ρότζερ Φέντερερ (Νο16), με τον πρώτο να μην εκπροσωπεί την Ισπανία, ενώ η απουσία του δεύτερου άφησε εκτός διοργάνωσης, για δεύτερη σερί χρονιά, την Ελβετία. 

Στην κλήρωση που έγινε την Τρίτη (7/12) από τους Μαρκ Φιλιππούση και Τζον Φιτζέρλαντ, οι 16 ομάδες χωρίστηκαν σε τέσσερις  ομίλους των τεσσάρων ομάδων με τη Σερβία, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη σύνθεσή

της να ηγείται του 1ου ομίλου μαζί με τις Νορβηγία, Ισπανία και Χιλή. 

Ένας όμιλος, στον οποίον συμμετέχουν οι δύο φιναλίστ του πρώτου τουρνουά ATP Cup στην ιστορία (Σερβία, Ισπανία), αλλά και δύο αουτσάιντερ τη Νορβηγία του εκπληκτικού Κάσπερ Ρουντ (Νο8)  και τη Χιλή του Κριστιάν Γκαρίν (Νο17).

Στον 2ο όμιλο βρίσκεται η κάτοχος του τίτλου και πριν από μερικές ημέρες νικήτρια του Davis Cup, Ρωσία, η οποία θα έχει μαζί της τις Ιταλία, Αυστρία και Αυστραλία. 

Όπως και ο 1ος όμιλος έτσι και ο 2ος περιλαμβάνει δύο φιναλίστ με τις Ρωσία και Ιταλία να έχουν βρεθεί στον περσινό τελικό με νικητές του Ρώσους. Από εκεί και πέρα έχουμε την Αυστρία του Ντόμινικ Τιμ, που επιστρέφει σε τουρνουά της ATP αλλά και την οικοδέσποινα Αυστραλία.

Όμιλος με μεγάλο φαβορί είναι και ο 3ος με τη Γερμανία να έχει στη σύνθεσή της τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, αλλά και δύσκολους αντιπάλους όπως ο Καναδάς, η Μ. Βρετανία και οι ΗΠΑ.

Στον 4ο όμιλο συμμετέχει η Ελλάδα μαζί με τις Πολωνία, Αργεντινή και Γεωργία. Ελλάδα και Πολωνία είχαν συναντηθεί και το 2019 στο πλαίσιο του Davis Cup, στο Τατόι, με τους Πολωνούς να παίρνουν τη νίκη με 2-1. 

“Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ξεκινήσουμε τη σεζόν του 2022”, δήλωσε ο επικεφαλής του Tour, Ρος Χάτσινς. “Οι παίκτες λατρεύουν να αγωνίζονται σε αυτή τη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια. Από την πλευρά μας χαιρόμαστε οι φίλοι του τένις θα μπορέσουν να δουν τους καλύτερους του κόσμου να εκπροσωπούν τις χώρες τους και να βρίσκονται όλοι μαζί σε ένα τουρνουά από την 1η κιόλας εβδομάδα της σεζόν.”

Από τη μεριά του ο διευθυντής του ATP Cup τόνισε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φιλοξενήσουμε την 3η έκδοση του ATP Cup στο Σίδνεϊ. Οι 16 χώρες εκπροσωπούνται από 18 παίκτες που βρίσκονται στο Top-20 του κόσμου και ανυπομονούμε να τους καλωσορίσουμε στο Σίδνεϊ.”

Η φετινή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 1-9 Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί στα κορτ Ken Rosewall Arena και Qudos Bank Arena. Μετά τη φάση των ομίλων οι τέσσερις πρώτοι θα προκριθούν στα νοκ-άουτ ημιτελικά με τους δύο νικητές να διεκδικούν τον τίτλο. 

Κάθε χώρα στο ATP Cup θα αγωνιστεί με μια ομάδα που θα περιλαμβάνει ως 5 παίκτες, ένα το κάθε tie θα περιλαμβάνει δύο μονούς αγώνες κι έναν διπλό. Οι Νο2 κάθε χώρας θα ανοίξουν τα παιχνίδια, στη συνέχεια θα ακολουθούν οι αναμετρήσει των Νο1 και αμέσως μετά το διπλό. 

Θάνος Σταθόπουλος

The post ATP Cup: Με 18 παίκτες από το Top-20 η φετινή διοργάνωση appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα