ATP Finals: Ο θρίαμβος του Τσιτσιπά το 2019

Στην παρθενική του εμφάνιση στο ATP Finals, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε αυτό που στην αρχή έμοιαζε απίθανο!

Η παρουσία των Big Three, έκανε σχεδόν αδύνατη την αποστολή όλων των υπολοίπων στη διοργάνωση του 2019, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, παίζοντας το καλύτερό του τένις, στην τελευταία εβδομάδα της περσινής χρονιάς.

Με τον τίτλο του πρωταθλητή στο NextGen ATP Finals

της προηγούμενης περιόδου, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να τερματίσει 1ος στον όμιλο με Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ και Ναδάλ, έχοντας δύο νίκες και μια ήττα, την τελευταία αγωνιστική από τον Ισπανό.

Στα ημιτελικά, ο Αθηναίος πέτυχε σπουδαία νίκη με 6-3, 6-4 επί του Ρότζερ Φέντερερ ενώ στον τελικό ολοκλήρωσε μια επική ανατροπή επί του Ντόμινικ Τιμ, επικρατώντας με 6-7(6), 6-2, 7-6(4) του Αυστριακού.

Είναι ο σημαντικότερος τίτλος, μέχρι σήμερα, για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος ετοιμάζεται για την δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή του στο τουρνουά των “8” κορυφαίων της χρονιάς, έχοντας το εξίσου δύσκολο (αν όχι δυσκολότερο) έργο, της υπεράσπισης του τροπαίου του.

Η κλήρωση της φετινής διοργάνωσης θα τον φέρει αντιμέτωπο και πάλι με τον Τιμ στη φάση των ομίλων ενώ στο ίδιο γκρουπ είναι και οι Ράφαελ Ναδάλ, Αντρέι Ρούμπλεφ.

Την Κυριακή στις 16:00GR, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Τιμ, στο rematch του περσινού τελικού.

The post ATP Finals: Ο θρίαμβος του Τσιτσιπά το 2019 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα