ATP Finals: Κυνική πρεμιέρα για Μεντβέντεφ (vids)

Μετά από ένα “κλειστό” παιχνίδι που κρίθηκε στα 3 sets ο Ρώσος και κάτοχος του τίτλου, Ντανιίλ Μεντβέντεφ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του εξαιρετικού Χούμπερτ Χουρκάτς με 6-7(5), 6-3, 6-4 κάνοντας το 1ο βήμα για την υπεράσπιση του περσινού τροπαίου.

Το 1ο set κρίθηκε στο tie-break με τους δύο αντιπάλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από τη θέση του service, αλλά και γενικά στα ράλι που έπαιξαν.

The reflexes on the man

Quality stuff from @HubertHurkacz #NittoATPFinals pic.twitter.com/3hyMviOq0v

ATP Tour (@atptour) November 14, 2021

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Χουρκάτς τελείωσε το set με 83% κερδισμένου πόντους στο 1ο service (24/29), την ίδια ώρα που ο Μεντβέντεφ είχε 89% (24/27), ενώ και οι δύο είχαν από μόλις 4 αβίαστα λάθη! 

Στο tie-break o Χουρκάτς ξεκίνησε με μίνι break (2/0), με τον Μεντβέντεφ να προσπαθεί να ισορροπήσει μειώνοντας λίγο αργότερα σε 3/2. Στη συνέχεια όμως δύο μίνι breaks από τη μεριά του Χουρκάτς, ο οποίος έφτασε και σε hold, τον έφεραν μπροστά με 6/2.

The court coverage @DaniilMedwed #NittoATPFinals

pic.twitter.com/q9NbVX554f

ATP Tour (@atptour) November 14, 2021

Ο Ρώσος πήρε πίσω μόνο το ένα από τα δύο μίνι break, με τον Χουρκάτς να κλείνει το set παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο set ένα εκρηκτικό ξεκίνημα του Μεντβέντεφ, ο οποίος κατέκτησε τα πρώτα 3 games (3-0), ήταν αρκετό για να δώσει στον Νο2 του κόσμου την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 1-1, συνεχίζοντας να σερβίρει εξαιρετικά (85% κερδισμένοι πόντοι στο 1ο service), αλλά και να αποφεύγει τα αβίαστα λάθη έχοντας μόλις 5 στο 2ο set έναντι 11 του Πολωνού.

Now this was sensational.

This is why @DaniilMedwed is SO hard to beat! #NittoATPFinals pic.twitter.com/ZRk6zKGFFb

ATP Tour (@atptour) November 14, 2021

Το decider ήταν copy-paste του 2ου set με τον Μεντβέντεφ να πιέζει από την αρχή το service του Πολωνού βρίσκοντας break νωρίς (2-0). Από εκεί και πέρα ο Χουρκάτς δεν μπορούσε να βρεις λύσεις στο εξαιρετικό service του Μεντβέντεφ, ο οποίος στο 3ο set είχε 15/15 κερδισμένους πόντους στο 1ο service, φτάνοντας στην ανατροπή, αλλά και στην 6η σερί νίκη του στη διοργάνωση. 

Nice respect between the two @DaniilMedwed @HubertHurkacz #NittoATPFinals pic.twitter.com/FMs64thNVK

ATP Tour (@atptour) November 14, 2021

Η δράση στο Τορίνο θα συνεχιστεί το βράδυ της Κυριακής (22:00 GR) με τον αγώνα του Αλεξάντερ Ζβέρεφ κόντρα στον Ματέο Μπερετίνι.

ATP FINALS 2021 SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post ATP Finals: Κυνική πρεμιέρα για Μεντβέντεφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα