Αλκαράθ: “Ο καλύτερος τρόπος για να τελειώνεις τη χρονιά”

Ο Κάρλος Αλκαράθ κατέκτησε τον τίτλο στο φετινό NextGen Finals δίνοντας ακόμα μία παράσταση, αυτή τη φορά στον τελικό απέναντι στον Αμερικανό Σεμπάστιαν Κόρντα. 

Ο 18χρονος έγινε ο πρώτος Ισπανός που κερδίζει το συγκεκριμένο τουρνουά, ενώ έγινε ο νεαρότερος παίκτης στο Tour που κατάφερε να σημειώσει 32 νίκες μέσα σε μια σεζόν ξεπερνώντας το ρεκόρ που είχε ο Ράφα Ναδάλ από το 2004 με 30 νίκες.

Ο νικητής του τελικού του Σαββάτου (13/11) μίλησε για τη μεγάλη νίκη του, ενώ αναφέρθηκε

και στον κανονισμό του ενός λεπτού warm-up (αντί για 4), ο οποίος έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά σε διοργάνωση της ATP.

“Νιώθω καταπληκτικά. Είναι πολύ καλό να τελειώνεις τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κερδίζοντας αυτόν τον τίτλο και παίζοντας μεγάλους αγώνες απέναντι σε σπουδαίους παίκτες. Αναμφίβολα είναι ο καλύτερος τρόπος για να τελειώνεις τη σεζόν.”, δήλωσε ο Ισπανός.

“Πιστεύω ότι όλη αυτή η εμπειρία που έζησα δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τις εμπειρίες που απέκτησα σε άλλα τουρνουά παίζοντας με τον Ράφα στη Μαδρίτη ή στο Ακαπούλκο απέναντι στον Ζβέρεφ.”

“Υπάρχουν πολλά τουρνουά που έπαιξα και μου έδωσαν μεγάλη εμπειρία για να μπορέσω να ωριμάσω αγωνιστικά πιο γρήγορα. Είμαι πολύ χαρούμενος γι΄ αυτή τη σεζόν για τις στιγμές που έζησα.”

Όσο για τον κανονισμό του warm-up ο 18χρονος δήλωσε: “Το ένα λεπτό προθέρμανσης, δεν είναι προθέρμανση…Δεν προλαβαίνεις να ζεσταθείς όπως θέλεις σε τίποτα. Ούτε στο backhand, ούτε στο forehand, ούτε στο volley, ούτε στο service.”

“Τα 4 λεπτά που ισχύουν είναι ο καλύτερος δυνατός χρόνος για να μπορείς να προετοιμαστείς για το παιχνίδι. Υπάρχουν κανόνες που θα κρατούσα για πάντα, υπάρχουν κι άλλοι που δεν μου αρέσουν καθόλου.”, συμπλήρωσε ο Αλκαράθ

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Αλκαράθ: “Ο καλύτερος τρόπος για να τελειώνεις τη χρονιά” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα