Β' ΕΘΝΙΚΗ | Οι πρωταγωνιστές του Πιερικού

Την Κυριακή στις 5 μ.μ. αρχίζει το πρωτάθλημα μπάσκετ της Β΄ εθνικής κατηγορίας και ο Πιερικός Αρχέλαος φιλοξενεί στο νέο κλειστό γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού την έμπειρη ομάδα του Αίαντα Ευόσμου.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Πιερικού Αρχέλαου φιλοξενούνται δηλώσεις των πρωταγωνιστών της ομάδας.

Αναλυτικά:

"Όπλα" της ομάδας της Κατερίνης είναι, κύρια, ο υπέροχος κόσμος της που περιμένει με αγωνία την έναρξη, το πολύ καλό κλίμα και η ομοιομορφία που υπάρχει στο δυναμικό της και η μικρή μεν, αλλά εντατική δε προετοιμασία της.


Με τεχνικό

ηγέτη φέτος τον Αστέριο Καλύβα με καταγωγή από τον Κολινδρό Πιερίας, με ικανό αριθμό αθλητών από τις ακαδημίες της ομάδας και με αθλητές που συμπληρώνουν το ρόστερ από μεταγραφή και με πολύ θέληση και ζήλο για προσφορά, η μπασκετομάνα Κατερίνη είναι καθόλα έτοιμη για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Λίγο πριν τη χθεσινή προπόνηση, οι προπονητές, ο γενικός αρχηγός και οι καλαθοσφαιριστές του Πιερικού Αρχελάου έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:


Καλύβας Αστέριος – προπονητής
"Θα ήθελα να ευχηθώ να έχουν όλες οι ομάδες μια καλή σεζόν με υγεία. Ο Πιερικός Αρχέλαος φέτος κάνει στροφή στο μέλλον με δικά του παιδιά στην ομάδα, μια προσπάθεια που αξίζει υπομονή και συμπαράσταση. Καλή σεζόν".


Χρήστος Ξηρομερίτης – βοηθός προπονητή
"Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματος και έχουμε μπροστά μας μια ομάδα με μακριά πορεία στην ελληνική καλαθοσφαίριση, όπως ο Αίαντας Ευόσμου. Είναι κομβικό παιχνίδι για τις ομάδες η πρώτη αγωνιστική, καθώς όλοι θέλουν να ξεκινήσουν τη χρονιά με μια νίκη. Εμείς λειτουργούμε φέτος με μια εντελώς νέα φιλοσοφία, αφού το ρόστερ το απαρτίζουν πολλά νεαρά παιδιά από την εφηβική ομάδα του συλλόγου, που πέρυσι συμμετείχε στην τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος και έχει δύο αθλητές που φόρεσαν το εθνόσημο με τις “μικρές” Εθνικές ομάδες, τον Κώστα Φακοπουλίδη και τον Γιώργο Τσαλμπούρη. Είναι γεγονός ότι μεγάλες αλλαγές γίνονται στον αθλητικό χάρτη της χώρας και πολλές ομάδες κάνουν ξανά στροφή στην παραγωγή γηγενών αθλητών.
Αυτό το μοντέλο θα ακολουθήσουμε και εμείς φέτος και δίπλα στους νεαρούς καλαθοσφαιριστές πλαισιώσαμε την ομάδα με 7-8 έμπειρους αθλητές που έχουν γνώση της κατηγορίας και των απαιτήσεων που αυτή έχει. Κομμάτι αυτής της προσπάθειας καλούμε να αναλάβουν και οι φίλαθλοι της ομάδας οι οποίοι έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι έχουν πίστη στο όραμα και την προσπάθεια που καταβάλει ο σύλλογος προκειμένου να πραγματοποιήσει τους στόχους του. Γι αυτό καλούμε το φίλαθλο κοινό της πόλης να δώσει το παρών την Κυριακή στις 17.00 στην νέα μας προσπάθεια".


Δημήτρης Πόδας – γενικός αρχηγός
"Είναι σημαντικό για την ομάδα μας να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα με την έναρξη του πρωταθλήματος. Η προετοιμασία μας χρονικά υπήρξε αρκετά σύντομη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εμφανιστούμε στον αγώνα με τον Αίαντα Ευόσμου εξαιρετικά ανταγωνιστικοί. Καλό είναι να γνωρίζει ο κόσμος ότι ο

Keywords
Τυχαία Θέματα