Β' ΕΘΝΙΚΗ | Καραβάς: ''Η απόφαση ήταν ομόφωνη''

Με επιστολή του ο Στάμος Καράβας, απαντά στα όσα ανέφερε ο σύνδεσμος φιλάθλων του Διαγόρα "Θύρα 6", σχολιάζοντας το έργο που έχει προσφέρει η οικογένεια Τσιγάρου στο μπασκετικό τμήμα.

Η επιστολή του Σπύρου Καραβά αναφέρει:

"Αγαπητοί φίλοι, με μεγάλη μου λύπη παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τις απίστευτες κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον του Μιχάλη Τσιγάρου αλλά και του Θεόφιλου Ξυπολιτά για την αποχώρηση της ομάδας του Διαγόρα από το πρωτάθλημα μπάσκετ της Β Εθνικής. Θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή να κάνω τις παρακάτω παρατηρήσεις.

Η απόφαση της απόσυρσης

της ομάδας από τη Β Εθνική ήταν ομόφωνη και πάρθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή Μπάσκετ του Συλλόγου. Οι λόγοι προφανώς οικονομικοί. Το ελάχιστο χορηγικό ενδιαφέρον , η πολύ μικρη κινητοποίηση του Διαγορίτικου κόσμου και η οικονομική και ψυχολογική κόπωση των 3-4 ανθρώπων που φορτώνονται τα βάρη της λειτουργίας του Συλλογου για μία συναπτή επταετία . Προβλήματα γνωστά στην αθλητική κοινωνία της Ρόδου εδώ και καιρό . Νομίζω ότι η Διοικούσα Επιτροπή θα πρέπει να εκδώσει μια ανακοίνωση εξηγώντας λεπτομερώς την απόφαση που πάρθηκε . Ως προς τον Θεόφιλο Ξυπολιτά , θεωρώ τουλάχιστον άδικη την επίθεση που δέχεται από τους οργανωμένους οπαδούς. Ο Φίλης είχε σημαντική προσφορά στην πετυχημένη περσινη παρουσία της ομάδας στη Β Εθνική και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα γι αυτό .

Απευθύνομαι τέλος σε όλους αυτούς τους νεαρούς οπαδούς του Διαγόρα που τόσο άκοπα υιοθέτησαν τις λασπολογίες , και τους ενημερώνω σε συντομία για το ποια είναι η οικογένεια Τσιγάρου της οποίας το όνομα με τέτοια ευκολία σπιλώνουν.

Ο πατέρας Γιάννης, παράγοντας με πολυετή προσφορά στο Σύλλογο , ενεργό μέλος της Διοίκησης στην πιο πετυχημένη περίοδο του Ποδοσφαιρικού Διαγόρα στη δεκαετία του ογδόντα , με συνεχή παρουσία στα δρώμενα του Συλλόγου μέχρι και σήμερα.

Ο μεγάλος γιός Θεολόγος , ένας από τους πιο αγνούς και ανιδιοτελείς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στο χώρο του αθλητισμού. Παθιασμένος Διαγορίτης με κριτικό πνεύμα και συγκροτημένη σκέψη.

Πόσες φορές τον είχα δει τα τελευταία χρόνια να αδειάζει τις τσέπες του για να πληρωθεί η διαιτησία στους αγώνες του ποδοσφαιρικού Διαγόρα. Φαντάζομαι ότι στις κερκίδες του γηπέδου θα παρακολουθούσαν τους αγώνες , οι περισσότεροι από αυτούς που σήμερα αναφέρονται με απαξία στο όνομα του.

Για την προσφορά του στο μπάσκετ τι να πρωτοθυμηθώ.

Το Σαββατιάτικο ρεφενέ με τον αδελφό του Μιχάλη για να μαζευτούν τα έξοδα της αποστολής , τις αθόρυβες χορηγίες του στις υποδομές του μπάσκετ , την καθημερινή και αδιάκοπη γραμματειακή υποστήριξη που παρείχε στο Σύλλογο . Αξέχαστη θα μου μείνει η εικόνα του Θεολόγου να είναι σκαρφαλωμένος ψηλά και να προσπαθεί την ώρα της καταιγίδας να σώσει την τέντα από τις διαθέσεις του ανέμου και της βροχής . Είναι δε αυτός που με τις επίμονες προσπάθειες του έπεισε τις αρχές για την αναγκαιότητα της επισκευής της τέντας το 2011.

Ελάχιστοι δυστυχώς είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται το κενό που θα αφήσει

Keywords
Τυχαία Θέματα