ΕΣΚΑ | Κλήμης: "O Σπόρτιγκ υπάρχει λόγω του Sporting Club"

Ο Σπόρτιγκ μετά την επικράτησή του επί του Αρη Πετρούπολης (77-56), προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΣΚΑ και ο Στέλιος Κλήμης δήλωσε πως η ομάδα του θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό στην συνέχεια του θεσμού αλλά και στο πρωτάθλημα που ξεκινά στις 8 Οκτωβρίου.

Το superbasket.gr, ήταν στο γήπεδο και συνομίλησε με τον Στέλιο Κλήμη, ο οποίος με 17 πόντους ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στη νίκη της ομάδας του.

Ποιό πιστεύεις οτι ήταν το

κλειδί της νίκης και πού κρίθηκε το ματς κατά τη γνώμη σου;

"Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι για μας φέτος, όπως και για τις άλλες ομάδες της ΕΣΚΑ που ξεκινήσαμε φέτος στο Κύπελλο. Η ομάδα δεν είναι έτοιμη ακόμα 100%. Ακόμα προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και συνδυασμούς και αυτοματισμούς στην ομάδα. Δείξαμε σοβαρότητα απο το πρώτο λεπτό του αγώνα, σε αντίθεση με κάποιες ομάδες που δεν δίνουν σοβαρότητα στα παιχνίδια του Κυπέλλου. Εμείς σε κάθε επίσημο ματς δίνουμε το 100%, ειδικά όταν είναι μέσα στην έδρα μας. Αυτό ήταν το κλειδί, δείξαμε σοβαρότητα και κάναμε αυτά που έπρεπε. Χτυπήσαμε τον αντίπαλο στις αδυναμίες του, ήμασταν εύστοχοι και καλοί στην άμυνα και ήρθε το αποτέλεσμα που ήρθε".

Καταφέρατε και κερδίσατε μία ομάδα, που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως "φαβορί για άνοδο". Αυτό σας έδωσε έξτρα κίνητρο στο παιχνίδι;

"Όποια ομάδα και να ήταν, θα το αντιμετωπίζαμε το ίδιο σοβαρά. Ο Άρης Πετρούπολης είχε απουσίες σήμερα, έχει πολύ καλούς παίχτες, καλό προπονητή και δουλεύει πολύ καλά. Έχει ένα βασικό κορμό πολλά χρόνια, αλλά επίσης έλειπε και ο Σκαλωμένος ο οποίος είναι φαντάρος. Το παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό το παιχνίδι. Θα δουλέψει ο Άρης Πετρούπολης, θα δει τα λάθη του και θα πράξει ανάλογα".

Είστε μία καινούργια ομάδα με πάρα πολλούς νέους παίχτες στο ρόστερ. Στο σημερινό παιχνίδι είδατε αρκετά στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού που σας έχει μεταδώσει ο προπονητής στην προπόνηση;

"Είδαμε αρκετά πράματα στο παιχνίδι, γι'αυτό ήρθε και το αποτέλεσμα που ήρθε. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και στα σουτ όπως και στην άμυνα. Έχουμε πάρα πολλή δουλειά μπροστά μας".

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να διορθώσει η ομάδα και τι όχι, ενόψει της συνέχειας;

"Πολλά σημεία πρέπει να διορθώσουμε. Ειδικά στο να παίζουμε καλύτερα στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα που παίζουμε. Κάποιες φορές μας βγαίνει αυτό που μας λέει ο προπονητής, κάποιες όχι. Έχει να κάνει με το πόσο συγκεντρωμένοι είμαστε. Είναι θέμα χρόνου. Μπορεί να γνωριζόμαστε οι περισσότεροι μεταξύ μας σαν παίχτες, αλλά δεν παύει να έχει τις δυσκολίες του και αυτό".

Μέχρι πού μπορεί ο Σπόρτιγκ να φτάσει στο Κύπελλο;

"Όλα τα παιχνίδια θα τα "χτυπήσουμε". Μέχρι όπου φτάσουμε, πάμε παιχνίδι με παιχνίδι".

Ο φετινός στόχος της ομάδας ποιός είναι;

"Τον Ιούνιο που μας πέρασε αν μίλαγε κάποιος για στοχο στο Σπορτιγκ, θα γελαγαν και οι μπασκετες... Γιατί η ομάδα του αντρικού ήταν υπό διάλυση..!

Αυτή τη στιγμη υπαρχει αντρική ομάδα Σπορτιγκ καταρ

Keywords
Αναζητήσεις
κλημης σπορτιγκ
Τυχαία Θέματα