ΤΡΙΚΑΛΑ BC | Φλεβαράκης: "H ομαδικότητα είναι το παν"

Δράττοντας την ευκαιρία από το καινούριο ξεκίνημα της ομάδας των Τρικάλων, ο τεχνικός της ομάδα Κώστας Φλεβαράκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, με την αντίστροφη μέτρηση για το εναρκτήριο τζάμπολ της Α1 έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι δηλώσεις του Κώστα Φλεβαράκη:

"Πρόκειται για ένα νέο ξεκίνημα με αρκετές ιδιαιτερότητες. Το καλοκαίρι ήταν μακρύ αλλά πρέπει πάντα να κοιτάζουμε μπροστά. Το ρόστερ είναι εντελώς καινούργιο και το μόνο πρόσωπο που συνδέει με τα προηγούμενα χρόνια είναι ο αρχηγός Γιώργος Φούντας.

Μας ενδιαφέρει να ξεκινήσουμε καλά αλλά είναι σημαντικό να συνεχίσουμε ανάλογα τον χειμώνα και να ολοκληρώσουμε όπως θέλουμε την άνοιξη Ασφαλώς θα χρειαστεί υπομονή απ’ όλους, αφού το επίπεδο είναι υψηλό και ο συναγωνισμός έντονος.

Για την ώθηση του κόσμου στην ομάδα: "Είναι η πρώτη φορά που δουλεύω σε επαρχιακή ομάδα, αν και στο εξωτερικό είχα την σχετική εμπειρία. Σίγουρα ο κόσμος δένεται με το συγκρότημα και θέλει να το δει να περπατάει με ψηλά το κεφάλι σε νέους δρόμους.

Ένας από τους λόγους που επέλεξα να έρθω στα Τρίκαλα ήταν αυτή η ζεστασιά, που εκπέμπουν οι φίλαθλοι. Είχα πάρει άλλωστε μια γεύση όταν είχα έρθει ως αντίπαλος με την ΑΕΚ.. Οι Τρικαλινοί φίλαθλοι ξέρουν να ανεβάζουν τους αθλητές, ενώ είναι σημαντικό να δείξουν υπομονή. Από την πλευρά μας η υπόσχεση που δίνουμε είναι ότι θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο καταθέτοντας το απόλυτο των δυνάμεών μας".

Για την αναμέτρηση με την Κηφισιά: "Κατ αρχήν το ματς του Σαββάτου δεν έχει καμία σχέση με το περσινό. Ο οι ομάδες θα συναντηθούν σε διαφορετική κατηγορία, ενώ είναι ολοκληρωτικά αλλαγμένες σε σχέση με την αναμέτρηση της Α2.Η Κηφισιά διαθέτει έμπειρους παίκτες και ίσως να έχει και διαφορετικούς στόχους. Σίγουρα θα έχουμε αρκετή δουλειά και οφείλουμε να είμαστε προσηλωμένοι στο πλάνο και να κάνουμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση. Επίσης θα προσπαθήσουμε να μην έχουμε το άγχος και την πίεση της πρεμιέρας. Θεωρώ πάντως ότι μεγάλο ρόλο θα παίξει και η παρουσία του κόσμου, που θα μας δώσει ώθηση και τον ρυθμό που θέλουμε.

Για την προσαρμογή των ξένων ανέφερε: "Αυτό που μ’ ενδιαφέρει και φροντίζω να κάνω για παίκτη που απασχολεί την ομάδα είναι να του μιλήσω για αρκετή ώρα και να του μεταφέρω ότι μόνο τα αγωνιστικά δεδομένα αλλά και το τι προσφέρει η ομάδα, όπως και το τι περιμένει η ίδια από τους πρωταγωνιστές.

Για την εικόνα των φιλικών είπε: "Μας ενδιέφερε να κάνουμε δοκιμές και να τσεκάρουμε συγκεκριμένα πράγματα και όχι τόσο το αποτέλεσμα. Επίσης προσέξαμε ιδιαίτερα και το κομμάτι της φυσικής κατάστασης, αφού μας απασχολούν τα πρώτα παιχνίδια αλλά πρέπει να δουλέψουμε κατά τέτοιο τρόπο ώστε η ομάδα να έχει στέρεες βάσεις που θα της επιτρέψουν να φτάσει μέχρι τέλους με αξιώσεις. Θεωρώ λοιπόν ότι θα έχουμε την απαραίτητη διάρκεια στην απόδοση και θα περιορίσουμε τα νεκρά διαστήματα, που παρατηρήθηκαν στα τεστ".

Για το αγωνιστικό πρόσωπο που θέλει να έχει η ομάδα: "Jεκινάμε πάντα από την ομαδικότητα. Το Α και το Ω στο μπάσκετ είναι η ομαδικότητα. Ωστόσο όλα ξεκινούν από την καλή άμυνα και τις συνεργασίες που θα αναπτυχθούν. Επίσης η νοοτροπία θα παίξει μεγάλο ρόλο και η διαμόρφωση του χαρακτήρα. Όλα αυτά δεν αγοράζονται από την μια στιγμή στην άλλη και κάθε αγώνας θα είναι μεγάλο σχολείο για τα παιδιά".

Σχετικά με την οργάνωση της ομάδας ο κ. Φλεβαράκης σχολίασε: "Το νέο ξεκίνημα αφορά και τους παράγοντες, οπότε χρειάζεται υπομονή και σ’ αυτό το επίπεδο. Λάθη σίγουρα έγιναν και θα γίνουν και στο μέλλον αλλά πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για να τα διορθώσουμε κι επιβάλλεται να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα για να δικαιωθούν οι κόποι μας ".

Τέλος για την εικόνα του πρωταθλήματος ο κόουτς υπογράμμισε: "Είναι νωρίς ακόμη για ασφαλή συμπεράσματα, αφού έχουμε μικρό δείγμα γραφής. Θεωρώ πάντως ότι ο Πανιώνιος θα είναι ανταγωνιστικός, ο ΠΑΟΚ θα έχει δυναμική, η Πάτρα και το Ρέθυμνο θα παλέψουν γερά. Γενικά η 6άδα είναι λίγο δύσκολο να αλλάξει αλλά πρέπει να περιμένουμε τα επίσημα, ενώ οι εκπλήξεις είναι μέρος της ζωής".

Keywords
Τυχαία Θέματα