ΤΟΥΡΚΙΑ | Η Τράμπζονσπορ και η τουρκική ομοσπονδία... έγραψαν την FIBA

Σκάνδαλο άνευ προηγουμένου με ίσως έχει αντίκτυπο ακόμα και στις σχέσεις της Τουρκίας με την FIBA αποκαλύφθηκε μετά τη χρησιμοποίηση από την Τράμπζονσπορ δύο παικτών που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής.

Πού αφορά αυτό την Παγκόσμια Ομοσπονδία; Στο γεγονός ότι η Τράμπζονσπορ ήταν τιμωρημένη από την FIBA με απαγόρευση μεταγραφών, κάτι που δεν λογάριασε καθόλου. Οχι από μόνη της, αλλά με την σύμφωνη γνώμη της τουρκικής

ομοσπονδίας, που άφησε κανονικά τους δύο Αμερικανούς να αγωνιστούν.

Η Τράμπζονσπορ δεν είχε δικαίωμα μεταγραφών από το εξωτερικό, κάτι ανάλογο δηλαδή που συμβαίνει με τον Πανιώνιο και τον Αρη στην Ελλάδα. Αν οι δύο ελληνικές ομάδες χρησιμοποιούσαν παίκτες που ήρθαν με μεταγραφή από άλλη χώρα, υπεύθυνη θα ήταν η ΕΟΚ, που θα έπρεπε να υποστεί τις κυρώσεις. Και πλέον με τιμωρία απειλείται η τουρκική ομοσπονδία και ο πρόεδρός της...

Η Τράμπζονσπορ άρχισε τα προκριματικά με τις δύο προσθήκες δίχως να έχει τακτοποιήσει το χρέος της, αλλά όταν είδε πως έχει ελπίδες πρόκρισης, το πλήρωσε. Η FIBA έδωσε το ΟΚ για να παίξουν οι ξένοι, όμως η τουρκική ομάδα είχε φροντίσει από μόνη της να τους βάλει.

Την παράβαση θέλει να εκμεταλευτεί η Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη, που έμεινε εκτός και αν τιμωρηθεί η Τράμπζονσπορ παίρνει το εισιτήριο της πρόκρισης. Η υπόθεση, όμως, μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο σοβαρή για την τουρκική ομοσπονδία και τον πρόεδρό της, αν αποδειχθεί πως υπήρξε παράβαση των κανονισμών της FIBA. Διότι με αυτή τη λογική, κάθε Ομοσπονδία θα μπορεί να λειτουργεί με δικούς της κανόνες και να επιτρέπει μεταγραφές, με την προϋπόθεση να γίνει... μελλοντικά η αποπληρωμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα