"Θα έρθουν καλύτερες ημέρες για το μπάσκετ..."

Ο αθλητισμός είναι πιο μπροστά σε ορισμένα θέματα από την υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρώην Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Νίκο Εξαρχο, ο οποίος εξέφρασε την πίστη του ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για το μπάσκετ, ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο επιστροφής του στην πολιτική ζωή της χώρας...

Ο Νίκος Εξαρχος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, αναφέρθηκε...

...στην ετήσια γενική συνέλευση:

«Κάναμε τον απολογισμό της

περσινής σεζόν, το πρόγραμμα του Συλλόγου μας και στους στόχους που θα έχουμε στο μέλλον μας. Προτεραιότητα για εμάς αποτελεί το ηλεκτρονικό μουσείο του μπάσκετ. Οσον αφορά τη σημερινή ημέρα, έχουμε αποφασίσει να βραβεύουμε κάθε χρόνο ανθρώπους που στηρίζουν το άθλημα. Θέλουμε να δείξουμε ότι το μπάσκετ έχει μία συνέχεια στον χρόνο. Για αυτό τον λόγο αλλάξαμε το καταστατικό, θέλοντας να βραβεύσουμε προπονητές, αθλητές, διαιτητές ή άλλους ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο άθλημα».

...στο ηλεκτρονικό μουσείο μπάσκετ:

«Φτιάξαμε μία ιστοσελίδα, η οποία είναι συνδεδεμένη με άλλες ιστοσελίδες όπως της ΕΟΚ, του ΕΣΑΚΕ και μας βοήθησαν άνθρωποι, όπως ο Μιχάλης Φουντουκίδης και ο Βασίλης Σκουντής στη δημιουργία αυτού του στόχου. Κάνουμε το ηλεκτρονικό μουσείο μπάσκετ, το οποίο θα κρατάει κάθε αθλητή του μπάσκετ ζωντανό για πάντα».

...σο μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, την ώρα που η χώρα πλήττεται από την οικονομική κρίση:

«Δεν θα μπορούσε το μπάσκετ να μην επηρεαστεί από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Eχουν πέσει τα μπάτζετ όλων των ομάδων. Θα περάσουμε όλοι μαζί αυτή την κρίση που επικρατεί στη χώρα. Ελπίζω να υπάρξουν κάποιοι άνθρωποι που θα στηρίξουν το οικοδόμημα του αθλήματος και θα παραμείνουμε σε υψηλό επίπεδο. Πάντως, ο αθλητισμός είναι πιο μπροστά από την Ελλάδα σε κάποια θέματα. Το μπάσκετ θα προηγηθεί της ημέρας που θα καλυτερέψουν τα πράγματα στη χώρα»

...στο αν θα επιστρέψει στην πολιτική:

«Oχι, δεν αρμόζει στη φιλοσοφία μου η συγκεκριμένη θέση. Προτιμώ να ασχοληθώ με το άθλημα που τόσο αγαπώ».

Να σημειώσουμε ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας (ΣΠΑΚΕ), σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου βραβεύτηκαν οι: Κώστας Πολίτης (πρώην προπονητής Εθνικής Ομάδας), Ευδοκία Κορρέ (παλαίμαχη αθλήτρια), Παναγιώτης Κουκόπουλος, Αστέριος Γούσιος, Αργύρης Καμπούρης, Νάσος Γαλακτερός (παλαίμαχοι αθλητές, Χρήστος Αβραμίδης (παλαίμαχος διαιτητής), Κώστας Σημωνίδης (σημειωτής), ο Βασίλης Σκουντής και ο Συνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαριστών Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα