ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Ο Ομρί Κάσπι στο Superbasket

Ο Ομρί Κάσπι είναι ο πρώτος Ισραηλινός παίκτης που αγωνίστηκε στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Τα τελευταία πέντε χρόνια αγωνίζεται στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, έχοντας φορέσει τη φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς, Κλίβελαντ Καβαλίερς και από φέτος θα αγωνίζεται στους Χιούστον Ρόκετς.

Οι Ρόκετς επένδυσαν στο ταλέντο του 25χρονου Ομρί Κάσπι και αυτός φαίνεται έτοιμος να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της νέας του ομάδας.

Ο πάουερ φόργουορντ του Ισραήλ, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος χαμηλών

τόνων που αγαπάει απίστευτα το μπάσκετ, μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr από την Αμβέρσα όπου βρέθηκε με την Εθνική του ομάδα, για το Ευρωμπάσκετ και τα φαβορί της καθώς και για το ΝΒΑ και τη ζωή στην Αμερική.

Ομρί , μετά την απουσία σου από το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, αυτή τη χρονιά θα συμμετέχεις με την Εθνική σου ομάδα. Πώς νιώθεις γι’ αυτό;

«Είμαι είκοσι πέντε χρονών και το ότι θα αγωνιστώ σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με κάνει να νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Οι συμπαίκτες μου είναι πολύ καλά παιδιά και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε κάτι καλό».

Ποιες είναι οι προσδοκίες με την Εθνική σας ομάδα στη Σλοβενία;

«Αυτό που θέλουμε αρχικά είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ. Να παίξουμε δυνατά, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και από εκεί και πέρα να καταφέρουμε αυτό που επιθυμούμε. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια του ομίλου μας στον πρώτο γύρο και από εκεί και πέρα όλα είναι πιθανά».

Ποιες είναι οι ομάδες του ομίλου σας που υπολογίζεις πιο πολύ;

«Αναμφίβολα, η Γαλλία είναι από τις πιο δυνατές ομάδες στον όμιλό μας. Έχει στο ρόστερ της έναν από τους καλύτερους παίκτες, τον Τόνι Πάρκερ. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι όλος αυτός ο συναγωνισμός είναι μια πρόκληση και θέλω πολύ να ξεκινήσει».

Πώς είναι η ζωή στην Αμερική και το ΝΒΑ; Τι σου αρέσει πιο πολύ εκεί;

«Είναι δύσκολο το να αγωνίζεσαι στο ΝΒΑ. Από την άποψη ότι η σεζόν είναι μεγάλη και έχεις σκαμπανεβάσματα. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι παίζουν οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο. Είναι μια ανταγωνιστική λίγκα και είμαι ευτυχής που συμμετέχω σε αυτή».

Σκέφτηκες ποτέ τα τελευταία πέντε χρόνια που είσαι στο ΝΒΑ να επιστρέψεις και να αγωνιστείς στην Ευρώπη;

«Όχι, δεν το έχω σκεφτεί το ενδεχόμενο αυτό τα τελευταία χρόνια που βρίσκομαι εκεί. Νομίζω ότι είναι πρόκληση για μένα να αγωνίζομαι στο ΝΒΑ και να γίνομαι καλύτερος. Είναι μεγάλη ευκαιρία για έναν παίκτη και για μένα προσωπικά να έχω τη δυνατότητα να αποτελώ μέλος αυτού του κόσμου».

Αισθάνεσαι πίεση για το γεγονός ότι έρχεσαι από το ΝΒΑ με σκοπό να ηγηθείς της ομάδας σου σε αυτή τη διοργάνωση; Δεδομένου ότι θεωρείσαι ο καλύτερος παίκτης του Ισραήλ;

«Όχι, δεν αισθάνομαι άγχος. Η ομάδα μας έχει πολύ καλούς παίκτες και όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για να πετύχουμε το στόχο μας. Αυτό που μου αρέσει προσωπικά είναι να παίζω μπάσκετ και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και στο Ευρωμπάσκετ».

Τέλος, ποιες ομάδες θεωρείς τα φαβορί της διοργάνωσης;

«Η Ισπανία είναι πολύ καλή ομάδα παρά τις φετινές απουσίες. Η Γαλλία και η Ελλάδα έχουν καλές ομάδες. Η διοργάνωση βέβαια έχει πολύ δρόμο και όλα μπορεί να συμβούν...».

Keywords
Τυχαία Θέματα