ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Μενουδάκος: "Στόχος μας από την αρχή η Α1"

Η Κηφισιά συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα και έκλεισε το 2012 με την σπουδαία νίκη επί των Τρικάλων, με τον Δημήτρη Μενουδάκο να δηλώνει ξεκάθαρα πως στόχος της ΑΕΝΚ είναι η άνοδος στην Α1.

Το superbasket.gr ήταν στο γήπεδο και μίλησε με τον αρχηγό της Ν.Κηφισιάς.

Πήρατε μία μεγάλη νίκη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, ωστόσο συναντήσατε αντίσταση μόνο για ένα ημίχρονο...

"Στο πρώτο ημίχρονο

το παιχνίδι πήγε όπως το περιμέναμε, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Οι ομάδες θεωρώ πως είναι και πολύ κοντά σε ποιότητα ρόστερ. Τα Τρίκαλα έχουν τρομερούς παίκτες με εξαιρετική πορεία στο ελληνικό μπάσκετ. Το πρώτο ημίχρονο όπως είπα, πήγε κλειστά. Στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά άνοιξε πάρα πολύ καθώς "σφίξαμε" πολύ την άμυνα. Τα Τρίκαλα είχαν κάποιες κακές επιλογές, βάλαμε εμείς κάποια σουτ, άνοιξε η διαφορά και έφτασε εκεί που έφτασε".

Μετά την ήττα στο παιχνίδι με τις Σέρρες, η νίκη σε αυτό το παιχνίδι ήταν αναγκαία;

"Ο χαρακτηρισμός αναγκαία είναι λίγος! Ηταν υπερ-απαραίτητη γιατί έχουμε κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον Σεπτέμβριο και τους αγώνες Κυπέλλου που παίζαμε, και ο τρόπος που ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα. Ηρθε μία κακή ήττα στις Σέρρες και το παιχνίδι με τα Τρίκαλα ήταν για μας κάτι παραπάνω απο κομβικό. Αν χάναμε θα πέφταμε απο την πρώτη θέση, θα μας έπιαναν τα Τρίκαλα στην βαθμολογία και θα είχαμε μπέρδεμα στην κορυφή. Την θεωρώ πολύ μεγάλη νίκη και με την διαφορά που ήρθε την θεωρώ διπλή νίκη".

Τι έπεται στην συνέχεια για την Α.Ε.Ν.Κ.;

"Τα Χριστούγεννα μας βρίσκουν στο 9-1, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Θα ξεκουραστούμε λίγο, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή προσπάθεια που κάνουμε καθημερινά γιατί έρχονται πολύ δύσκολα ματς, άρα τα Χριστούγεννα δεν θα σημαίνουν τόσο ξεκούραση και ηρεμία".

Το 2013 ξεκινά για την ομάδα με ένα εκτός έδρας ματς, στο Μετς κόντρα στο Παγκράτι...

"Το Παγκράτι είναι παραδοσιακά μεγάλη δύναμη του μπάσκετ και παραδοσιακά δύσκολη έδρα το Μετς. Το Παγκράτι είναι πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλό ρόστερ και εξαιρετικό προπονητή. Θα γίνει ένα σπουδαίο ματς με πολύ κόσμο και ελπίζω χωρίς έκτροπα. Το Παγκράτι έχει κάποιες σταθερές αξίες όπως ο Κουτρούλιας και ο Φώτης Βασιλόπουλος οι οποίοι είναι σημείο αναφοράς, αλλά και ο Βράνιες ο οποίος κάνει εξαιρετικά πράγματα. Αυτοί οι τρείς είναι σημαντικοί και πρέπει να τους μπλοκάρουμε".

Ο στόχος της ομάδας είναι από την αρχή της χρονιάς η άνοδος;

στόχος ήταν να πρωταγωνιστήσουμε και να κοιτάξουμε την Α1. Το λέμε ξεκάθαρα, δεν κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλό μας ότι πάμε να κάνουμε μία καλή πορεία και ό,τι βγει. Αυτό είναι το δύσκολο για μας, είμαστε ξεκάθαροι απο την αρχή. Όλοι το ξέρουν και όταν το λες από την αρχή, σε κυνηγάνε όλοι. Το δηλώσαμε οτι κοιτάμε την Α1, το δηλώνουμε και θα συνεχίσουμε να το δηλώνουμε όσο μπορούμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα