ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Κουρής: "H KAΠ θυμίζει καλοκουρδισμένη μηχανή..."

Η ΚΑΠ πήρε τη νίκη (76-73) που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Α2 κόντρα στον μαχητικό ΟΦΗ και ο Μιχάλης Κουρής μίλησε στο superbasket.gr για την φετινή επιτυχημένη πορεία της ομάδας του.



"Καταφέραμε να υλοποιήσουμε το στόχο που η ομάδα είχε θέσει από την αρχή της σεζόν και δεν ήταν άλλος από την παραμονή της ΚΑΠ στην Α2. Θέλαμε να αποδείξουμε ότι η περσινή μας απόδοση και η άνοδος της ομάδας στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία κάθε

άλλο παρά τυχαία ήταν." δήλωσε ο Κουρής αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού και συμπλήρωσε: "Αντιμετωπίσαμε έναν ψυχωμένο ΟΦΗ που χρειαζόταν τη νίκη ίσως περισσότερο από εμάς, ωστόσο το μέταλλο του νικητή που έχει αποκτήσει η ομάδα τα τελευταία χρόνια μας ώθησε σε ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα μας".

Αναλύοντας τα "κλειδιά" του αγώνα ο Κουρής επισήμανε δύο βασικούς παράγοντες: "Καθοριστικό ρόλο στη σημερινή νίκη έπαιξε η ηρεμία και η αυτοπεποίθηση που διατηρήσαμε μέχρι το τέλος, παρά το γεγονός ότι βρισκόμασταν πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Καταφέραμε να διατηρήσουμε τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα και όταν ήρθε η ώρα για αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν συναντήσαμε ιδιαίτερη αντίσταση από τους κουρασμένους και φορτωμένους με φάουλ παίχτες του Ο.Φ.Η.".

Αμέσως μετά, έπλεξε το εγκώμιο των συμπαικτών του αλλά και του κόουτς, Χατζηπανηγύρη: "Το βασικό πλεονέκτημα της ΚΑΠ. είναι η διατήρηση ενός σταθερού κορμού στο ρόστερ της, που δουλεύει πλέον αυτοματοποιημένα υπό τις οδηγίες του κόουτς. Όλοι γνωρίζουμε καλά το ρόλο μας μέσα στο παρκέ και δεν υπάρχουν ατομικές εξάρσεις. Η ομάδα θυμίζει καλοκουρδισμένη μηχανή σχεδιασμένη για νίκες και επιτυχίες". Όσον αφορά τον υψηλό μέσο όρο ηλικίας της ομάδας, ο Κουρής απαντά με χαμόγελο: "Οι "γηραιότεροι" είναι και αυτοί που πρώτοι δίνουν το σύνθημα της νίκης και ηγούνται στο σκοράρισμα και στη δημιουργία. Πάρτε παράδειγμα τον Ζερβό, ή τον Νίκο τον Ψυλέα και τον Βαρδαβά. Ηταν μπροστάρηδες στο ματς με τον ΟΦΗ όπως και σε κάθε αγώνα της ΚΑΠ. Αγαπούν την ομάδα και το μπάσκετ και αυτό δεν έχει όριο ηλικίας. Η πείρα και η ωριμότητα στο παιχνίδι τους παραδειγματίζει και εμπνέει και εμάς τους νεότερους".

Ζητήσαμε από τον Κουρή να σχολιάσει την προσωπική του εμφάνιση και ο 23χρονος γκαρντ μας εξήγησε την αιτία για την οποία δεν έπιασε το μάξιμουμ της απόδοσής του απόψε: "Ένιωσα κάποιες ενοχλήσεις στα γόνατα στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου, γεγονός που με κράτησε κάπως πιο επιφυλακτικό στο υπόλοιπο του αγώνα. Ωστόσο, ζήτησα από τον κόουτς να αγωνιστώ κανονικά, εκείνος με εμπιστεύτηκε και νομίζω ότι ανταποκρίθηκα στις απαιτήσεις του ματς και στις οδηγίες του κόουτς. Παίξαμε σωστά τα συστήματα που είχαμε δουλέψει και πήρα κάποια ελεύθερα σουτ. Δυστυχώς, δεν ήμουν ιδιαίτερα εύστοχος απόψε, ευτυχώς όμως η ομάδα έφτασε στη νίκη, πράγμα που είναι και το ζητούμενο".

Όσο για τις προσωπικές του φιλοδοξίες ο Μιχάλης Κουρής ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής: "Είναι ακόμη νωρίς για την ομάδα να θέσει τους στόχους της επόμενης σεζόν. Προσωπική μου επιθυμία είναι να αγωνιστώ στην Α1 κατηγορία με τη φανέλα της ΚΑΠ Η ομάδα διαθέτει φιλόδοξο πρόεδρο (σ.σ τον Δημήτρη Κονταξή) που αγαπά και στηρίζει τον σύλλογο της πόλης του, οργάνωση σε επίπεδο υποδομών και ένα πιστό και καθαρά μπασκετικό φίλαθλο κοινό που την ακολουθεί. Η χημεία μεταξύ των παικτών και του προπονητή είναι εξαιρετική οπότε η ομάδα έχει όλα τα εχέγγυα για να κάνει το μεγάλο άλμα στην κορυφαία κατηγορία και ασφαλώς θα είναι ένα τεράστιο βήμα και στην καριέρα του καθένα από εμάς".

Για το τέλος ο Μιχάλης Κουρής εξέφρασε το παράπονό του για την ισχύουσα κατάσταση στην Α2 κατηγορία που τείνει, όπως είπε, να γίνει καθαρά ερασιτεχνική: " Οι επιπτώσεις της κρίσης είναι κραυγαλέες στην Α2 κατηγορία που λαμβάνει συνεχώς μικρότερη χρηματοδότηση από την πολιτεία. Οι ομάδες στην Α2 διαθέτουν παίχτες με φοβερό ταλέντο και σε κάθε αγωνιστική παίζονται ντέρμπι με μεγαλύτερο ενδιαφέρον ακόμα και από παιχνίδια της Α1. Όμως είναι δύσκολο οι σύλλογοι να επιβιώσουν στηριζόμενοι, κατά βάση, στην καλή πρόθεση και τα χρήματα που απ'την τσέπη του διαθέτει ο εκάστοτε πρόεδρος. Είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να εργάζεται σε συνθήκες αμφιβολίας και ανασφάλειας για το μέλλον. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι η κατηγορία που αποτελεί τη βάση της Α1 τείνει να μετατραπεί σε ερασιτεχνική. Είναι κρίμα για όλους μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα